© Hollandse Hoogte

Celstraf met uitstel voor man die tankkaarten stal en mensen goedkoop liet tanken

De Mechelse correctionele rechtbank heeft een man uit Hoeilaart veroordeeld tot drie jaar cel met uitstel omdat hij een lucratief handeltje in diesel had opgezet. De man had op zijn werk in Willebroek tankkaarten gestolen en liet heel wat mensen hun wagen voltanken, aan de helft van de reguliere prijs. Het geld stak de man in eigen zak.

tdk

Tyty K. werkte voor een logistiek bedrijf en had er niets beters op bedacht dan de tankkaarten van de vrachtwagens en bijhorende codes mee te nemen. Aanvankelijk tankte hij ermee de auto’s van zijn vrienden en kennissen vol, maar al gauw wou de man nog meer geld verdienen. Hij vroeg aan zijn klanten om zelf ook mensen te vinden die interesse hadden in goedkope tankbeurten.

De politie kwam de zaak toevallig op het spoor toen ze op een avond opvallend veel auto’s zagen aanschuiven voor een tankbeurt in Bornem. Bij de controle bleek dat alle wagens met één kaart werden volgetankt.

Er is sprake van ongeveer 55.000 liter diesel die via het systeem van Tyty verkocht werd. De man hield meer dan 20.000 euro over aan zijn lucratieve handeltje. De andere beklaagden in de zaak – gaan van de handlangers tot klanten – hebben straffen tot achttien maanden met uitstel opgelopen. Een persoon werd vrijgesproken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER