Barry Baltus moet na valpartij opgeven in Moto2, Francesco Bagnaia na zalig duel winnaar in de MotoGP

© EPA-EFE

Barry Baltus heeft zondag na een valpartij moeten opgeven tijdens de Grote Prijs van Spanje in de Moto2.

Bron: BELGA

De rijder van het Nederlandse Olie Fieten Racing GP startte als dertiende na de kwalificaties. Hij reed de hele wedstrijd rond de vijftiende plaats, maar op vijftien ronden van het einde verloor de 19-jarige de controle over het stuur. Het was de eerste keer in vier WK-manches dit seizoen dat hij de eindstreep niet haalde. 

De zege op het circuit in het Andaloesische Jérez de la Frontera was voor de Spanjaard Fermin Aldeguer (Team SpeedUp). Hij pakte zijn eerste seizoenszege voor de Amerikaan Joe Roberts (American Racing), de nieuwe leider in de WK-stand. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bagnaia rijdt naar zege in MotoGP

De Italiaan Francesco Bagnaia (Ducati) heeft zondag in Jerez de la Frontera de Grote Prijs van Spanje in de MotoGP-klasse op zijn naam geschreven.

De tweevoudige en regerende wereldkampioen haalde het in deze vierde manche van het wereldkampioenschap voor de Spaanse zesvoudige wereldkampioen Marc Marquez (Ducati-Gresini). Een andere Italiaan, Marco Bezzecchi (Ducati-VR46), vervolledigde het podium.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Voor de 27-jarige Bagnaia was het zijn tweede overwinning van het seizoen, de twintigste in de MotoGP. De Spaanse WK-leider Jorge Martin (Ducati-Pramac) verspeelde zijn winstkansen door een valpartij op een moment dat hij aan de leiding reed.

Het WK gaat op 12 mei verder met de GP van Frankrijk in Le Mans.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen