Verdacht pakketje in centrum van Zutphen was een explosief

Nieuws
Het verdachte pakketje dat zondagmiddag werd aangetroffen in de Marspoortstraat in het centrum van Zutphen was een knuffeltje waaraan illegaal vuurwerk en een gasflesje waren getapet. Dat meldt de politie op X. Het pakketje wordt op een speciale locatie in Lochem vernietigd door de Explosieve Opruimingsdienst Defensie (EOD).
anp
zondag 28 april 2024 om 18:48
Afbeelding
beeld anp

Een woordvoerster van de politie zei eerder dat in de straat iets was gevonden ‘dat zou lijken op een mogelijk explosief’. De EOD kwam ter plaatse om onderzoek te doen. Ook werden uit voorzorg een ambulance en de brandweer opgeroepen. De straat waar het verdachte pakketje werd aangetroffen, werd afgezet.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Lichte groei economie verwacht, nog geen 'uitbundig' 2024

De Nederlandse economie is naar verwachting in het eerste kwartaal licht gegroeid ten opzichte van de laatste drie maanden van vorig jaar, gedragen door de bestedingen van met name de overheid en ook huishoudens. Dat denken economen.

Afbeelding

Ontwikkelaar Tornado Cash moet dik vijf jaar cel in om witwassen

Een 31-jarige Rus uit Amstelveen is door de rechter in Oost-Brabant veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar en vier maanden voor het witwassen van miljarden dollars aan cryptovaluta.

Afbeelding

Krant: Egypte overweegt afbouwen diplomatieke banden met Israël

De Israëlische operatie in Rafah zet de relatie met buurland Egypte steeds verder onder druk. Zakenkrant The Wall Street Journal bericht dat de Egyptenaren overwegen hun diplomatieke betrekkingen met Israël te beperken.

Afbeelding

Rechter verplicht Liander op te schieten met stroomaansluiting

Rechters hebben netbeheerder Liander gemaand om haast te maken met de aansluiting op het stroomnet van 23 appartementen die al maanden geleden zijn afgebouwd. Deze woningen in Noordwijk moeten medio juli een aansluiting hebben, bepaalden ze in hoger beroep.

Afbeelding

Georgisch parlement neemt omstreden buitenlandse-agentenwet aan

Ondanks groot protest heeft het Georgische parlement in de derde en finale stemronde de controversiële buitenlandse-agentenwet aangenomen. Door die wet moeten organisaties die meer dan een vijfde van hun inkomsten uit het buitenland ontvangen, zich registreren als zogenaamde 'b..

Afbeelding

Overheid maakt code achter DigiD openbaar

Iedereen kan nu zien hoe DigiD werkt, de digitale identificatie waarmee mensen kunnen inloggen bij bijvoorbeeld de Belastingdienst. De zogenoemde broncode is dinsdag volledig openbaar gemaakt.