De leden van de jeugdraad stellen een memorandum op.© RR

Jeugdraad schrijft memorandum voor verkiezingen: “35 procent van de inwoners is jonger dan 30 jaar”

Turnhout -

“Jongeren zijn een belangrijk doelpubliek voor het beleid in Turnhout.” Dat zegt Sofie Schelles, voorzitter van de Turnhoutse jeugdraad. In een memorandum schrijft de jeugdraad wat voor deze jongeren belangrijk is.

Het memorandum van de Turnhoutse jeugdraad bevat vijf pijlers. Kansrijk opgroeien is de eerste. “Voor ons een belangrijk thema, want één kind op de vier groeit op in kansarmoede in Turnhout. Inzetten om betaalbare en toegankelijke vrijetijd voor ieder kind en elke jongere, is van onschatbare waarde.”

Jongeren verplaatsen zich met de fiets of de step, maar 60 procent van de Turnhoutenaren vindt dat dit niet op een veilige manier kan. Ook voor de jeugdraad is mobiliteit een prioriteit. “Er moet meer aandacht gaan naar de fietsveiligheid van straten zoals de Merodelei en de Stationsstraat.”

De jeugdraad is ook bekommerd om betaalbare huisvesting en veilig kunnen uitgaan. De jongeren denken daarbij aan voldoende straatverlichting en de lancering van een safeword, een vooraf afgesproken stopwoord dat aanduidt dat je je niet meer veilig voelt in een situatie.

 Turnhout moet ook een studentenstad blijven, met een goede samenwerking tussen de scholen, zodat jongeren de juiste studiekeuze kunnen maken.(gvn)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Turnhout