Zorgkundigde Kim Cocx haalde de markt naar het Sint-Lenaartshof, tot groot plezier van de bewoners, ergotherapeuter Evi Mestdach en zorgkundigen.© Elke Lamens

Stukje donderdagmarkt en gratis frietjes voor bewoners woonzorgcentrum Sint-Lenaartshof

Sint-Lenaarts -

Enkele marktkramers van de donderdagmarkt in de Kerkstraat in Sint-Lenaarts verhuisden deze namiddag hun kramen naar het woonzorgcentrum Sint-Lenaartshof. De bewoners konden er zo dicht bij huis naar de markt. Om 16 uur mochten ze gratis aanschuiven aan het frietkraam.

 “Zorgkundige Kim Cocx slaagde erin om enkele marktkramers te overtuigen om na de weekmarkt in de Kerkstraat hun kramen om 14 uur opnieuw op te stellen aan het Sint-Lenaartshof. Een heel geslaagd initiatief, want de bewoners stonden al een halfuur op voorhand klaar om naar de markt te gaan”, weet ergotherapeute en coördinator van het Anker-team Evi Mestdach.

“We proberen elke week met bewoners naar de markt in de Kerkstraat te gaan, maar niet iedereen is goed ter been. Door de markt een stukje naar hier te halen, bereiken we wel alle bewoners.”

De markt aan het Sint-Lenaartshof was voor alle bewoners bereikbaar.© Elke Lamens

Kim Cocx vult aan: “Sommige bewoners vragen ons soms om iets van de markt mee te brengen. Vandaag konden ze zelf kiezen. Bovendien past deze activiteit in de week van de valpreventie. Veel meer bewoners waagden zich naar buiten.”

’t WInkeltje

Tegen 16 uur was het helemaal feest voor de bewoners van het Sint-Lenaartshof. Dan mochten ze aanschuiven voor gratis friet. Vrijwilligster Pascale Van Den Kieboom kwam hiermee een belofte na.

LEES OOK: Woonzorgcentrum Sint-Lenaartshof opent kledingboetiekje in huis: “Bewoners zijn blij weer zelf naar de winkel te kunnen”

Op 13 januari opende zij in het woonzorgcentrum een tweedehandswinkeltje, waar de bewoners in huis zelf kleding en snoep kunnen shoppen. Ze had beloofd om met de opbrengst de bewoners te trakteren met frieten.

“Het is de eerste keer dat we dit kunnen doen sinds de opening van het winkeltje. Het gaat erg goed. Normaal is het alleen op zaterdagnamiddag geopend, maar soms openen we op vraag al op extra momenten.” De vrijwilligster benadrukt graag dat het winkeltje ook openstaat voor niet-bewoners. “Iedereen is welkom om hier te shoppen. Alle kleding en snoep verkopen we tegen 1 euro per stuk.” (ella)

Vrijwilligers van ’t Winkeltje, met Pascale Van Den Kieboom (tweede links), trakteren de bewoners op frietjes, met de eerste opbrengst van de huisboetiek.© Elke Lamens

De bewoners waren heel blij met de markt aan huis.© ella

Rustig kiezen op de markt, dicht bij huis en ver van alle drukte.© ella

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners