Lotto Super League: Standard voorlopig leider na zege tegen Gent

In de Lotto Super League heeft Standard vrijdag op de voorlaatste speeldag voorlopig de koppositie overgenomen van Anderlecht. De Luikse voetbaldames haalden het met 0-2 van AA Gent en wippen met 42 punten voorlopig over de Brusselaars (41 ptn), die dit weekend wel nog aan de bak moeten tegen Club Brugge.

Bron: BELGA

De Rouches maakten de wedstrijd al voor de rust af. Twee doelpunten voor de pauze van Justine Blave (13.) en Maud Coutereels (42.) bleken voldoende voor de zege. De Gentse thuisploeg kon daar gedurende negentig minuten niets tegenover stellen.

Door de zege van Standard is de titel voor OHL, dat de laatste weken compleet is weggezakt, nu helemaal onmogelijk. De achterstand op de Luikse leider bedraagt voor de ploeg uit de studentenstad vier punten, ondanks dat het vrijdag zelf een ruime 2-5 zege boekte op bezoek bij Genk. Met nog één speeldag te gaan is de kloof onoverbrugbaar geworden.

OHL won dit seizoen, net als het seizoen ervoor, de reguliere competitie, maar wist zijn leidersplaats in de play-offs nog nooit vast te houden. De Leuvenaars strandden zowel in 2021, 2022 als 2023 op de tweede plaats.