vrijdag 23 februari 2018 - Voetbal
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Clement had op stage in Spanje een goed gesprek met Jackers. “Ik wil dat hij elke dag top is op training.” Photo News

KRC Genk - Antwerp
Jupiler Pro League (speeldag 28): Vanavond 20.30u

Philippe Clement rekent op 20-jarige Veldwezeltnaar

“Jackers alle-dagen-keeper”

Het is money time voor KRC Genk en Antwerp. Op drie speeldagen van het einde zet de winnaar van vanavond een grote stap richting play-off 1, de verliezer heeft zijn lot niet langer in eigen handen. Genk-coach Philippe Clement blikt vooruit op de clash als ware het een optreden van K3: Keepers, Koppeltjes en Keuzes.

KEEPER

Danny Vukovic is out, coach Clement bevestigde dat zijn vervanger tussen de palen Nordin Jackers heet. “Ik moet hem niet speciaal op deze wedstrijd voorbereiden, hij is er klaar voor. Hij is topfit en ik zie hem elke dag bezig op training. Het is ook niet de eerste keer dat Nordin in de ploeg komt.”

Jackers staat bekend als matchkeeper: als het om de knikkers gaat, kan hij nog iets meer. “We hebben het daar tijdens het evaluatiegesprek op de stage over gehad”, knikt Clement. “Ik zei hem dat ik wilde dat hij een alle-dagen-keeper zou worden. Eentje die elke dag opnieuw top is op training en zich voortdurend verder ontwikkelt. Dat heeft hij heel goed begrepen.”

KOPPELTJES

The Great Old voetbalt ook graag op de oude, vertrouwde manier: coach Laszlo Bölöni houdt van mandekking over het volledige veld. Philippe Clement implementeerde het een week lang in zijn trainingen.

We hebben heel veel lof gekregen in Brugge, ze vonden ons de best voetballende tegenstrever van dit seizoen. Maar tegen Antwerp zal er minder ruimte liggen, we moeten die zelf creëren Philippe CLEMENT

Clement: “Spelers van nu zijn het niet meer gewoon om een hele match lang aan dezelfde tegenstrever gekoppeld te worden. In tegenstelling tot mijn generatie hebben ze ook nooit zo gespeeld bij de jeugd. Daarom hebben we hen op training ermee vertrouwd gemaakt. Het is zoals een verduisterde kamer binnenstappen. Wie daar al ooit geweest is, zal op de tast nog bepaalde dingen terugvinden. Wie er de eerste keer komt, loopt overal tegen.”

KEUZES

Zo wordt het een wedstrijd met veel strijd en duels. Waardoor Clement mogelijk andere keuzes moet maken dan vorige week, ondanks de topprestatie bij leider Club Brugge.

Clement: “Misschien spelen we wel met dezelfde ploeg, misschien ook niet. Op een open wedstrijd als vorige week moeten de supporters niet hopen. We hebben heel veel lof gekregen in Brugge, ze vonden ons de best voetballende tegenstrever van dit seizoen. Maar tegen Antwerp zal er minder ruimte liggen, we moeten die zelf creëren.”

Zoals in de heenmatch op de Bosuil (3-5). “Ik heb de beelden gezien”, besluit Clement. “Corryn speelde toen linksback, in zijn rug lag heel veel ruimte. Daar zal de tegenstrever ook zijn lessen uit hebben getrokken. Bovendien krijgen we waarschijnlijk een andere ploeg tegenover ons. Antwerp haalde nog acht nieuwkomers tijdens de winterstop, ze hebben veel keuzemogelijkheden.” (mg)

18.200 tickets verkocht - Omdat de loketten vandaag uit veiligheidsoverwegingen gesloten blijven, was het tot gisteravond druk in de Genkse ticketshop. In totaal werden 18.200 tickets aan de man gebracht. (mg)

 HBVL

‘King Boboo’ Aidoo wil zich tonen aan bondscoach

“Wij zijn klaar voor de oorlog”, grijnst Joseph Aidoo. ‘King Boboo’ wil zijn leeuwenhart tonen tegen Antwerp, zeker nu de Ghanese bondscoach een oogje in het zeil houdt.

Er staat niet zomaar ‘King Boboo’ op zijn gepersonaliseerde pet, verklaart Joseph Aidoo (22). “Mijn vader heeft me die bijnaam gegeven. Het betekende dat ik sterk en moedig was. Later kwam ik de naam tegen in een jeugdboek. King Boboo bleek een leeuw te zijn. Daarom wil ik elke week aan de aftrap staan met een leeuwenhart. Zeker tegen Antwerp zal het nodig zijn.”

Aidoo krijgt mogelijk zijn landgenoot William Owusu tegenover zich. “We kennen mekaar niet”, zegt hij. Maar het is wel de ideale match om indruk te maken op bondscoach Appiah van Ghana, die de prestaties van Aidoo op de voet volgt. “Er was inderdaad al contact”, klinkt het raadselachtig, “misschien volgt er binnenkort meer goed nieuws.” Aidoo kwam tien keer in actie bij de U20 van Ghana, maar werd nog niet geselecteerd voor het A-elftal.(mg)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws