Direct naar artikelinhoud
Italië

Twee maanden nadat brug instortte, mogen inwoners van Genua hun spullen ophalen

Twee maanden nadat brug instortte, mogen inwoners van Genua hun spullen ophalen
Beeld Benoit De Freine

De inwoners van de Italiaanse stad Genua kregen vandaag eindelijk de toestemming om hun spullen op te halen. Nadat de autosnelwegbrug er op 14 augustus instortte, werden ze onmiddellijk geëvacueerd. Twee maanden later kregen ze eindelijk de toestemming om hun achtergelaten spullen te verzamelen. 

De ontheemde stadsbewoners worden begeleid door brandweerlieden, bericht het Italiaanse persbureau ANSA. In de havenstad bezweek in augustus een deel van de Morandi-brug, met 43 doden als gevolg. Door de ramp moesten honderden inwoners hun woningen verlaten. 

Per huis kregen de inwoners vijftig dozen om hun spullen in op te bergen. Ze kregen twee uur de tijd om die dozen te vullen met hun meest waardevolle bezittingen. Daarvoor kregen ze twee uur de tijd. 

Onvoldoende tijd

Giusy Moretti vertegenwoordigt de ontheemde inwoners van Genua en reageert zeer kritisch. De inwoners zouden onvoldoende tijd hebben gekregen om de belangrijkste spullen te verzamelen. “En als ik straks weg ben, kom ik er natuurlijk achter dat ik iets vergeten ben”, stelde Moretti. “Maar dit was de beste regeling die we konden krijgen en we kunnen ook nog terugkeren op andere momenten.”