De Borgerhout Squirrels aan het werk.© RR

Borgerhout Squirrels houden toptornooi om clubicoon Johan Veraghtert te herdenken

Borgerhout/Deurne -

De nieuwe baseballcompetitie gaat in april van start en ter voorbereiding brengen de Borgerhout Squirrels en de Deurne Spartans enkele topclubs samen voor en tornooi dat Borgerhout-icoon Johan Veraghtert moet herdenken.

Johan Veraghtert overleed vijf jaar geleden. Sindsdien organiseren de Spartans en de Squirrels een tornooi met Belgische en Nederlandse topclubs. De wedstrijden worden gespeeld op de velden van de Spartans en de Squirrels, beiden gelegen naast de luchthaven van Deurne.

De Deurne Spartans vieren de titel in 2023;© RR

Naast de Spartans en de Squirrels nemen ook de Brasschaat Braves deel aan het tornooi. Vanuit Nederland komen de Amsterdam Pirates en de Oosterhout Twins naar Deurne afgezakt. Tenslotte zijn er ook nog de Cologne Cardinals uit Duitsland. De wedstrijden vinden plaats op zaterdag 30 en zondag 31 maart.

De Belgische competitie gaat van start op 6 april. Voor de aanwezige clubs vormt het tornooi in Deurne en Borgerhout alvast een belangrijke test met het oog die nieuwe competitie. Het voorbije seizoen ging de titel naar de Deurne Spartans. Daarvoor waren het de Hoboken Pioneers die drie jaar op rij met de landstitel aan de haal gingen. (jbr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners