Juf Diana en klusjesman Guido mogen van hun pensioen gaan genieten.© HM

’t Zandhofje zwaait juf Diana en klusjesman Guido uit

Zandhoven -

Op GO!-leefschool ’t Zandhofje in Zandhoven kregen klusjesman Guido en juf Diana een warm pensioenafscheid.

Klusjesman Guido en Diana, de juf van de voor- en nabewaking en van het slaapklasje, mogen van hun welverdiend pensioen genieten. Juf Diana stond elke morgend om 7.30 uur klaar voor het onthaal van de Zandhoffertjes. “Alles stond dan netjes klaar, want netheid daar hield ze van. Lezen, kleuren of een spel, iedereen hield zich bezig tot de wekker ging”, zegt juf Hedwig.

Daarna ging ze even naar huis maar tegen de middag kwam ze alweer terug om de allerkleinsten naar hun bedje te brengen. Met een liedje en een knuffel liet ze ze naar dromenland vertrekken, om ze rond 14 uur zachtjes wakker te maken en opnieuw naar hun klasje te brengen. Dan at ze haar boterhammen op en om 15.45 uur stond ze er weer voor de nabewaking tot 17 uur.

Een hartje voor alle kindjes en collega’s.© HM

Typisch uitspraken van juf Diana zijn: “handje voor de mond dan blijft iedereen gezond” of “handen wassen na het plassen”. Na twintig jaar gaan de Zandhoffertjes dat nu niet meer horen.

Guido was de klusjesman sinds 2019. Kinderen keken naar hem op en noemden hem wel eens den “hubo”, omdat hij zo goed kon timmeren of zagen. Maar ook voor een knuffel was Guido altijd te vinden.

Op hun laatste dag was er een afscheidsforum waar elke leefgroep een act deed voor de twee. De aanwezige ouders, alle leerlingen en collega’s gaven hen nog een warm applaus.

De kindjes gaan de lieve juf die hen ’s morgens ontving en ’s middags in bedje legde missen.© HM

De bijnaam van Guido was ‘hubo’, omdat hij zo handig is.© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners