reuters
Volledig scherm
© reuters

Zes meter hoge cactus en belastingvoordelen: Amerikaanse steden halen alles uit de kast om Amazons tweede hoofdkwartier binnen te halen

Amazon heeft 238 voorstellen gekregen voor de bouw van een tweede hoofdkwartier in Noord-Amerika. Dat heeft de grootste webwinkel ter wereld, die de oproep voor voorstellen begin september lanceerde, maandag bekendgemaakt. De ruim 200 voorstellen kwamen van steden en regio's van in totaal 54 staten, provincies, districten en territoria in de Verenigde Staten, Canada en Mexico. De beslissing valt in 2018.

  1. KIJK. Veel schade en bloedsporen: zo ziet het Singapore Airlines-toestel eruit na turbulentie waarbij Britse man (73) omkwam

    KIJK. Veel schade en bloedspo­ren: zo ziet het Singapore Airlines-toe­stel eruit na turbulen­tie waarbij Britse man (73) omkwam

    Nadat een toestel van Singapore Airlines werd getroffen door hevige turbulentie filmt een passagier hoe het vliegtuig eraan toe is. En die beelden maken meteen duidelijk hoeveel schade de Boeing en de passagiers hebben opgelopen. Verschillende kasten zijn opengevallen of stuk gegaan en alles wat los stond, is alle kanten opgevlogen. Wat zeker opvalt, zijn de bloedsporen die achterblijven. Wie zijn riem niet vasthad, vloog met zijn hoofd tegen het plafond en weer tegen de grond.
  2. “Niet te vertrouwen op vlak van defensie.” Wat als Labour voor het eerst in 14 jaar weer aan de macht komt in Verenigd Koninkrijk?
    PREMIUM
    1

    “Niet te vertrouwen op vlak van defensie.” Wat als Labour voor het eerst in 14 jaar weer aan de macht komt in Verenigd Koninkrijk?

    Het lijkt een wanhoopsdaad, de beslissing van de Britse premier Rishi Sunak om zijn volk over zes weken al naar de stembus te roepen. Want in de polls staat Labour afgetekend op kop. Wat zou het betekenen als die partij weer aan de macht komt — voor het eerst in 14 jaar? “Ze zal ons verzwakken ten aanzien van Rusland”, roepen de Conservatieven al uit. Maar is dat zo? Hoe staat de ooit wel heel erg linkse Keir Starmer tegenover Israël? En zal hij een poging doen om het Verenigd Koninkrijk weer in de Europese Unie te loodsen?