© EPA-EFE

Tweevoudig Gouden Bal Alexia Putellas verlengt contract bij FC Barcelona

De Spaanse topvoetbalster Alexia Putellas, een tweevoudig winnares van de Gouden Bal, heeft haar contract bij FC Barcelona verlengd tot 2026, met optie op een extra jaar. Dat bevestigt de Catalaanse club dinsdag.

Bron: BELGA

De 30-jarige Putellas is de meest gelauwerde speelster uit de geschiedenis van Barça. Ze won met de club al 29 prijzen: onder meer twee keer de Champions League, zeven keer de landstitel en zeven keer de Spaanse beker. Met 189 doelpunten in 424 wedstrijden is ze er ook topschutter aller tijden. Komende zaterdag kan ze voor de derde keer de Champions League winnen op voorwaarde dat Barcelona in de finale in Bilbao het Franse Lyon verslaat. Hoewel ze al flink wat blessureleed te verwerken kreeg, blijft de spelmaakster een van de sleutelspeelsters in het team. 

Putellas kreeg de Gouden Bal in 2021 en 2022 en won met Spanje het WK (2023) en de Nations League (2024). Begin april stond ze in de basis van het team dat in Leuven de Red Flames met 0-7 vernederde in de kwalificaties voor het WK 2025.

© REUTERS

© REUTERS

© AFP

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer