© Action Images via Reuters

Sandro Tonali wordt ook in Engeland beschuldigd van overtreding van gokregels, maar “behoudt het volledige vertrouwen” van Newcastle

Newcastle United-middenvelder Sandro Tonali is aangeklaagd vanwege overtredingen van de gokregels van de Engelse Voetbalfederatie FA, zo laat de FA donderdag weten.

Marnix Taes
Bron: BELGA

De 23-jarige Italiaanse international, die momenteel een schorsing van tien maanden uitzit vanwege zijn betrokkenheid bij een gokschandaal in Italië, wordt er door de FA van beschuldigd tussen 12 augustus 2023 en 12 oktober 2023 vijftig keer op wedstrijden gegokt te hebben. Hij heeft tot 5 april om te antwoorden op de beschuldigingen.

“Sandro verleent zijn medewerking aan alle relevante onderzoeken en hij behoudt het volledige vertrouwen van de club”, klinkt het in een mededeling van de Magpies. “Gezien het om een lopend onderzoek gaat, kunnen wij hierop niet meer commentaar geven.”

Tonali werd in oktober vorig jaar voor tien maanden geschorst door de Italiaanse voetbalbond (FIGC). De middenvelder had toegegeven gegokt te hebben op wedstrijden van zijn ex-clubs Brescia en AC Milan, op het moment dat hij er speelde. Hij gokte wel steeds op overwinningen van zijn eigen team.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De maximumstraf bedroeg drie jaar, maar Tonali sloot een deal met de Italiaanse autoriteiten en kreeg zo strafvermindering. Hij moest zich ook acht maanden laten behandelen voor zijn gokverslaving en minstens zestien publieke presentaties geven over zijn ervaringen. Daarnaast moest hij ook een boete van 20.000 euro betalen.

Tonali staat zo tot augustus dit jaar aan de kant en mist het hele Premier League-seizoen met Newcastle en het EK in Duitsland met de Italiaanse nationale ploeg.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer