© VTM

Paul Marchal reageert op penitentiair verlof Michel Lelièvre: “Niet verrast”

Michel Lelièvre, de vroegere handlanger van Marc Dutroux, heeft begin deze maand voor het eerst de gevangenis mogen verlaten voor een dag en een nacht. Dat bevestigt zijn advocate Benjamine Bovy. “Lelièvre kreeg verlof om zich voor te bereiden op zijn definitieve vrijlating”, meldt VTM NIEUWS. Hij moest zich wel aan een aantal voorwaarden houden. Zo moest hij bijvoorbeeld wegblijven uit onze provincie. Paul Marchal, de vader van Dutroux-slachtoffer An Marchal, reageert niet verrast op het nieuws.

tomas, NV

LEES OOK: Michel Lelièvre was 36 uur op vrije voeten, maar moest wel wegblijven uit Limburg

Marchal is niet te spreken over de gunsten die Lelièvre te beurt vallen. “Wie kan er nu klaar zijn om te aanvaarden dat de crimineel die je dochter ontvoerd, opgesloten en vermoord heeft, de gevangenis mag verlaten ? Dat is bij ons alvast niet het geval”, vertelde hij na verschijnen van het nieuws in een gesprek met onze redactie.

“Maar het zat er wel aan te komen. In 2021 heeft Lelièvre toch het einde van zijn straf bereikt en moet men hem vrij laten.”

Limburg verboden terrein

De 46-jarige Lelièvre, een voormalige kompaan van Dutroux, kreeg in totaal 25 jaar gevangenisstraf voor de ontvoering van An, Eefje, Sabine en Laetitia. Binnen drie jaar heeft hij zijn straf volledig uitgezeten.

Begin deze maand kreeg Lelièvre van het gevangeniswezen de toestemming om de gevangenis van Itter voor 36 uur te verlaten, zodat hij zich kon voorbereiden op zijn nakende vrijlating. Het was zijn eerste nacht buiten de gevangenismuren sinds 1996, zegt zijn advocate. Volgens haar is dit het begin van een reeks uitgaansvergunningen.

Lelièvre moest zich wel aan een aantal voorwaarden houden. Zo moest hij wegblijven uit de provincies Limburg, in zowel België als Nederland, en mocht hij ook niet opduiken in Vlaams-Brabant. Ook de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen en de gemeente Ans waren verboden terrein.

LEES OOK: Jean Lambrecks: “Vorige maand op de hoogte gebracht van beslissing over penitentiair verlof Michel Lelièvre”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer