Marieke Van Pee, eigenaresse van lingeriewinkel Eva's Appel in Gent.
Volledig scherm
PREMIUM
Marieke Van Pee, eigenaresse van lingeriewinkel Eva's Appel in Gent. © Jan Aelberts

1 op de 4 vrouwelijke zelfstandigen zou het anderen afraden: “Als vrouw een zaak starten? Begin er niet aan”

Steeds minder vrouwen in ons land stampen een eigen zaak uit de grond. Vooral het statuut maakt de drempel hoog om de stap te wagen. "In andere sectoren heeft men het over quota, maar bij zelfstandigen worden vrouwen over het hoofd gezien."

11 reacties

  • Frank De Witte

    5 jaar geleden
    Inderdaad, begin er niet aan, wordt ambtenaar. Veel gemakkelijker. 1 jaar ziek = 1 jaar loon zonder te werken, enkel incasseren, zo simpel kan het leven zijn.
  • Thierry Vansweevelt

    5 jaar geleden
    Ze hebben gelijk, maar ook mannen zijn ontevreden. Laag pensioen, weinig zekerheid over inkomen. Mijn vrouw gaat binnenkort opgeven en huisvrouw worden. Goed voor mij! Heeft ze weer rust.
  • jozeg de boeck

    5 jaar geleden
    Zelfstandige worden en iets opbouwen is voor 9 van de 10 dodelijk voor de gezondheid, fysisch en psychisch.
  • JOris VVlaenderen

    5 jaar geleden
    @patrick weyers... met dank aan jullie zelfstandige voorvaderen???? Ik ken er vrij veel die op hun 50/55 op rust konden gaan. Wel na hard werken, maar niet alleen door dat werken hoor!
  • lodewijk maesen

    5 jaar geleden
    ja wat willen ze ..dat klanten verplicht worden bij vrouwelijke zelfstandige te kopen?
  1. PREMIUM

    Immuniteit na enkele maanden weg

    Immuniteit tegen het coronavirus op basis van antilichamen, aangemaakt na genezing van Covid-19, verdwijnt meestal na enkele maanden. Dat blijkt uit een studie van het prestigieuze King's College in Londen. De bevindingen riskeren de zoektocht te bemoeilijken naar een vaccin dat op lange termijn efficiënt is. "De vaccins die ontwikkeld worden, zullen een sterkere bescherming moeten genereren of regelmatig toegediend moeten worden", zegt professor Stephen Griffin.
  2. PREMIUM

    Ondanks corona scoren studenten even goed tot zelfs béter

    Corona heeft niet gezorgd voor slechte resultaten bij de examens in juni. Dat concluderen KU Leuven, UGent, VUB, UHasselt en een groot deel van de hogescholen na een eerste analyse. Over het algemeen liggen de punten in lijn met die van vorige jaren, vaak wordt er zelfs gewag gemaakt van iets betere resultaten. "De vooruitgang is - tegen mijn intuïtie in - het sterkst bij de startende studenten", zegt KU Leuven-rector Luc Sels. "Net bij de groep waar we ons het meeste zorgen om maakten, zien we dat ze gemiddeld een vol punt meer behaalden: 10,63/20 tegenover 9,68/20." Zowel de KU Leuven, de UGent als de AP Hogeschool Antwerpen zijn er zeker van dat de proffen en lesgevers de lat niet lager hebben gelegd en zeker niet milder hebben geëxamineerd. Er wordt wel gewezen op het wegvallen van het studentenleven en op de verhoogde stress, die wellicht voor meer studie-ijver heeft gezorgd. "Het is een buikgevoel, maar ik denk dat ook de online-lessen geholpen hebben", zegt Jan Danckaert, vice-rector Onderwijs van de VUB. "Studenten konden de les op die manier nog eens herbekijken als ze iets niet verstonden. Maar nu al verklaringen geven is moeilijk. Om dat echt te kunnen doen, hebben we een onderzoek opgezet." (DM)