De droom van Van Rossem die uit elkaar spatte en de hit waar Robert Redford niet in geloofde

© *

Nu Dertigers voorlopig is afgelopen, keert Van Gils & gasten terug op Eén. Na zes weken voor­geschreven rust schuift Lieven Van Gils dus weer aan zijn tafel. In zijn eerste werkweek van 2019 strikt hij een mooie verzameling gasten. Maar er is nog meer op tv vanavond.

tdl

Robert Redford geloofde er niet in

Robert Redford zou volgens een hardnekkig gerucht pas in 2004 voor het eerst gekeken hebben naar The sting, een film die hij in 1973 had gemaakt met Paul Newman. Toen Redford een rol aangeboden kreeg in de misdaadkomedie, was hij aanvankelijk niet geïnteresseerd. Pas toen Jack Nicholson ook weigerde, hapte hij toe. Maar ook dan geloofde Redford niet in het verhaal van twee oplichters die een fantastisch plan bedenken om wraak te nemen op een gangster. Redford werd genomineerd voor een Oscar, maar kon dat niet verzilveren. De film was wel een hit met zeven Oscars, waaronder voor beste muziek. Het deuntje van The sting, geschreven door pianist Scott Joplin in een arrangement van Marvin Hamlisch, is tot vandaag herkenbaar over de hele wereld.

The sting Caz 20.40 uur

De huwelijksreizen kunnen nu echt beginnen

In Blind getrouwd kan de huwelijksreis nu echt goed beginnen. Lenny heeft zijn trouwring alvast afgedaan: zijn huid kan het ding maar moeilijk verdragen. Jolien maakt er geen drama van. Zij kan het goed vinden met Lenny, al vindt ze hem moeilijk te “lezen”: Lenny laat niet snel het achterste van zijn tong zien en lijkt zich te verstoppen achter grapjes en plaagstoten. Bij Joris en Annelies worden de verschillen stilaan duidelijk: Annelies is rechtdoorzee en uitgesproken, Joris is voorzichtiger en wat minder principieel. Dat wordt duidelijk in de auto, wanneer het over het gebruik van de gsm achter het stuur.

Blind getrouwd VTM 20.35 uur

Bij deze topdokter ben je patiënt voor het leven

De vierde aflevering van Topdokters zoomt in op Eva Van Braeckel, een longarts aan het Universitair Ziekenhuis van Gent. Zij volgt haar patiënten hun hele leven lang op en heeft er een sterke band mee. Vanavond ziet ze een 18-jarige jonge met mucoviscidose. Na elke opname in het ziekenhuis ging hij thuis sterk achteruit. Borstchirurg Ann Smeets bespreekt een stappenplan met een vrouw die een kwaadaardige tumor moet laten weghalen. Kinderorthopedist Frank Plasschaert begeleidt een jongen die een apart manier van stappen heeft ontwikkeld.

Topdokters Vier 20.35 uur

De Formule 1-droom van Jean-Pierre Van Rossem

Het wilde Formule 1-avontuur van wijlen Jean-Pierre Van Rossem (73) kwam al even aan bod in het interview dat Peter Boeckx met de zelfverklaarder beursgoeroe had, maar Belga sport reconstrueert het bizarre verhaal volledig. In 1989 wil het zoveelste kleine team zijn kans wagen in de Formule 1. Het gaat om Onyx van de Brit Mike Earle. Tot ieders verbazing tovert de renstal een Belgische geldschieter én een Belgische piloot uit zijn hoed: Jean-Pierre Van Rossem en Bertrand Gachot. Onyx-Moneytron is geboren, de ambities reiken tot aan de hemel. Niemand gelooft in het team, tot Stefan Johansson de ploeg een derde plaats bezorgt in de Grote Prijs van Portugal. Het broodje van Onyx-Moneytron lijkt gebakken, maar achter de schermen clashen de ego’s en stapelen de rekeningen zicht op. Alle relevante getuigen krijgen hun zeg, van Jean-Pierre Van Rossem en piloten Bertrand Gachot, Stefan Johansson en Jean-Michel Martin tot ploegbaas Mike Earle, Alan Jenkins die de wagens ontwierp en journalisten Dirk De Weer en Pierre Van Vliet.

Belga sport Canvas 21.20 uur

Netflix en co

Nog niets gevonden waar je zin in hebt? Dan kan onze bingewatcher Last Week Tonight with John Oliver aanbevelen, die je sinds deze week in het Netflix-aanbod vindt.

BeschrijvNa drie maanden stilzwijgen keert John Oliver terug met alweer het zesde seizoen van zijn spraakmakende satireprogramma. We kunnen ons inbeelden dat de oprecht verontwaardigde Britse komiek in die periode geregeld op zijn tong heeft moeten bijten bij de frapatsen van president Trump. Oliver blijft nu al jarenlang spitse humor combineren met gemeende boosheid over de waanzinnige excessen van zijn adoptieland, en niets wijst erop dat het vormpeil zakt: we verwachten ons dan ook aan een geweldige uithaal in de eerste aflevering.ing

Last Week Tonight with John Oliver, seizoen 6 Netflix Vanaf 18 februari

ook nieuw op Netflix

Go! Vive a Tu Manera, seizoen 1: vanaf 22 februari op NetflixMia (Pilar Pascual) is een getalenteerd en onbevreesd meisje dat een beurs krijgt om te gaan studeren aan een prestigieuze dansschool. Al snel komt ze echter in botsing met de dochter van de directeur, het populairste en meest getalenteerde meisje op de school. Met de hulp van haar twee nieuwe beste vrienden is Mia snel echter goed op weg om al haar medestudenten én de grootste hartenbreker (de broer van haar rivale!) voor zich te winnen...

Bad Times at the El Royale: vanaf 18 februari op Telenet à la carteEen priester, een zangeres, een verkoper en een hippie wandelen een verlaten hotel binnen. Niet de start van een flauwe mop, maar van een aardige neonair-thriller met grote namen als Jeff Bridges, Jon Hamm, Dakota Johnson en Chris Hemsworth. De inzet: de buit van een tien jaar oude overval, maar oude afluisterapparatuur, een ontvoering, chantage, een gewelddadige sekteleider en een sadistisch spelletje Russsiche roulette strooien vervolgens roet in het eten.

Keuze van de redactie

Video