Vrouwenvoetbal Interprovinciale: RWDM - Eendracht Mazenzele Opwijk 0-1 (gestaakt)

Scheidsrechter staakt wedstrijd in vrouwenvoetbal: “Een fan riep dat de ref moest opletten als hij levend naar huis wilde”

Kjell Baeyens (rechts) stond met zijn team 0-1 voor toen de match werd gestaakt.© Vel

Mazenzele -

Trainer Kjell Baeyens neemt op het einde van het seizoen afscheid van Mazenzele. Een van zijn laatste matchen, afgelopen weekend op bezoek bij RWDM Girls, liep op een sisser uit. Zijn ploeg was op weg naar de zege toen de ref zich bedreigd voelde door een verbale aanval van een RWDM-fan en de wedstrijd staakte met nog een tiental minuten op de klok.

Wim Redant

Kjell Baeyens dwong in zijn laatste seizoen als trainer van Mazenzele het behoud af na een tegenvallend seizoen. “We trokken naar RWDM met een driepunter als streefdoel, om zo het behoud in Interprovinciale mathematisch te verzekeren”, vertelt Baeyens. “Door de nederlaag van onze naaste achtervolger Leeuw-Brucom, waren we voor aanvang van de wedstrijd al gered. We konden dus zonder druk aantreden en dat scheelt toch een slok op de borrel. Nu moet ik bekennen dat RWDM beter speelde, maar het morste met de kansen terwijl wij wel de weg naar de netten vonden via een strafschop.”

Die elfmeter werd toegekend na een lichte maar duidelijke trekfout. Het beroerde blijkbaar de gemoederen in het thuiskamp. “Toen RWDM aftrapte, schreeuwde een thuissupporter dat de scheidsrechter moest opletten als hij nog levend naar huis wilde. De ref voelde zich bedreigd door het geschreeuw van die fan en besloot de wedstrijd te staken. Ik kan de angst van zo’n jonge ref wel begrijpen. Hij staat er ook wel alleen voor, hè. Uiteraard hadden we de wedstrijd gezien onze voorsprong liever uitgespeeld.”

“Ik kan de angst van zo’n jonge ref wel begrijpen. Hij staat er ook wel alleen voor, hè”

Kjell Baeyens

Trainer Mazenzele-Opwijk

Tol betaald

“We bleven dit jaar onder de verwachtingen”, bekent Kjell Baeyens, die het trainersroer overnam van Sophie Mannaert. “Heel wat ervaren speelsters zwaaiden de ploeg vaarwel en daar betaalden we de tol voor. Ook naar volgend seizoen toe ondergaat de ploeg opnieuw een verjongingskuur. Onze aanvoerder Anouk Bonnarens zwaait af en ook Tinneke Ceupens houdt het voor bekeken. Ook zelf stop ik ermee. Ik geef op het einde van het seizoen de fakkel door aan Tim Schepmans, die overkomt van Club YLA B.”

Ook volgend seizoen wordt het timmeren bij Mazenzele, dat net boven de degradatiestreep kampeert. “Liefst vier van de twaalf ploegen degraderen mogelijk in onze reeks. Dat betekent één op drie, waardoor het toch niet zo evident is. Nou, het behoud werd dit jaar toch lekker opnieuw afgedwongen. Speelsters van de B-kern worden volgend seizoen doorgeschoven. Onze slotmatch spelen we thuis tegen kampioen Bredene, dat naast twee draws enkel overwinningen liet optekenen. Voor Mazenzele wordt dat dus een leuke galamatch om het seizoen feestelijk af te sluiten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen