Basisschool van kindjes die overleden bij bolderkardrama in Oss, plaatst emotionele rouwadvertentie

© BELGAIMAGE

Basisschool De Korenaer uit het Nederlandse Oss heeft een emotionele rouwadvertentie geplaatst na het dramatische ongeval met een elektrische bolderkar waarbij vier kindjes van de school om het leven kwamen. “Overvallen door immens verdriet.”

rrln

Vorige week donderdag reed een elektrische bolderkar van het merk Stint door nog onbekende oorzaak door een gesloten slagboom aan een spoorwegovergang. Het voertuig werd vervolgens geraakt door een passerende trein. Vier kinderen die in de bolderkar zaten, overleefden de aanrijding niet. Een vijfde kind en de bestuurster, een begeleidster van een voorschoolse opvang, raakten zwaargewond.

Het verdriet bij basisschool De Korenaer (evenals scholenkoepel SAAM) is groot na het noodlottig ongeval. De vier dodelijke slachtoffers waren leerlingen van de school. In een emotionele rouwadvertentie roept De Korenaer op het verlies zo veel mogelijk samen te verwerken, meldt De Telegraaf.

Immens verdriet

“Als een kansrijke toekomst van jonge kinderen zo plotsklaps stopt, word je overvallen door immens verdriet. Het leven van de betrokken families is gebroken”, valt er te lezen. “Wij leven intens mee met hen. Met de begeleidster. Met allen die hen lief zijn. Laten we samen zijn.”

Op Twitter plaatste de school eveneens een ontroerend bericht. Op foto’s zijn drie tafels met gedenkplekjes voor de vier slachtoffertjes te zien. “Onze kinderen, ouders, collega’s gedenken, hebben verdriet, maken, doen, troosten. Samen met de kinderen die zo gemist worden in ons midden.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen