© idh

Runkst kampt hele nacht met waterproblemen: “Een menselijke fout”

Hasselt -

Woensdagavond laat is een probleem met de watertoevoer in Runkst ontstaan, dat pas donderdagochtend tegen 6 uur opgelost geraakte. Een menselijke fout zou de oorzaak van het probleem zijn.

Dirk Jacobs

“Onze mensen wilden in de nacht van woensdag op donderdag controles van de eigen leidingen uitvoeren”, legt woordvoerder Brigitte Van Damme van De Watergroep uit. “Dit zijn routinecontroles waarbij we bewust ‘s nachts werken omdat er dan minder waterverbruik is. In normale omstandigheden zouden onze klanten hier geen enkele hinder van mogen ondervinden. Hooguit kan er even wat minder druk op de watertoevoer zijn. Er worden leidingen afgesloten en andere geopend, zodat er altijd wel water blijft stromen.”

“Voor ons biedt dit de kans om te zien of er ergens waterverlies of andere problemen opduiken. Dat zijn controles die we vaker uitvoeren. Maar deze keer zijn wellicht een of meerdere kranen minder goed gesloten of geopend, waardoor de problemen ontstaan zijn. Een menselijke fout dus, waarvoor we ons alleen kunnen excuseren.”

Betere communicatie

Ook de communicatie rond het euvel liep moeilijk. “Dat is inderdaad vastgesteld. Op onze eigen website vonden de klanten er niks van terug”, zegt Brigitte Van Damme. “Wie telefoneerde, kreeg wel te horen dat er een probleem was. Dat hebben we donderdagochtend meteen opgemerkt en aangekaart. Voortaan zouden dit soort problemen ook meteen moeten gemeld worden op onze website, zodat de mensen in de toekomst ook daar kunnen lezen welke problemen zich op ons netwerk voordoen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer