Onder andere in de Sint-Ewoudstraat en de Hoog-Brabantlaan in Sint-Andries werd heel wat materiaal gestolen.© jve

Na diefstallenplaag in Brugge, Kortrijk én Lokeren klist Brugse politie ‘gaatjesboorder’

Brugge/Kortrijk/Lokeren -

De Brugse politie is erin geslaagd om de dader van een hele reeks diefstallen op relatief korte termijn te vatten. De 29-jarige Fransman viseerde heel wat bestelwagens in Brugge, Kortrijk én Lokeren. Opvallend: de twintiger boorde telkens een gaatje dichtbij het slot om binnen te breken en aan de haal te gaan met kostbaar werkmateriaal.

Celina Cazzetta

Heel wat eigenaars van een bestelwagen in Sint-Andries werden 20 april wakker in mineur. Maar liefst acht mensen dienden een klacht in wegens diefstal. Na onderzoek bleek dat de meldingen wel héél erg leken op elkaar. Een inbreker stal telkens heel wat materiaal, en veroorzaakte meteen ook heel wat schade. De kosten liepen op tot in de tienduizenden euro’s.

LEES OOK. Inbrekers stelen tienduizenden euro’s aan materiaal uit bestelwagens: “Al minstens vijf aangiftes”

De politie van Brugge en interventiewerkers van Regio West starten meteen een onderzoek. De camerabeelden van de ANPR-camera’s werden onder de loep genomen en dat bleek meteen een succes. De agenten hun oog viel op een verdacht voertuig. Enkele dagen later dook datzelfde voertuig op in Kortrijk, waarna daar meteen ook zes feiten van inbraak werden geteld. De puzzel viel snel in elkaar.

Brugse raadkamer

Op 3 mei kreeg de politie de melding dat een ANPR-camera de wagen opnieuw gespot had, dit keer in Rekkem. De recherche van de Brugse politie liet de verdachte door de Federale Wegpolitie onderscheppen. De Fransman zat alleen in zijn wagen, waar meteen ook heel wat inbrekersmateriaal en een nieuwe buit gevonden werd. Na Brugge en Kortrijk verplaatste de man zijn criminele activiteiten ditmaal naar Lokeren. (Lees verder onder het kader)

De Fransman werd gearresteerd en aangehouden door de onderzoeksrechter. Het parket van Brugge vervolgt de man nu voor een hele reeks inbraken. De Fransman verscheen op 7 mei voor de Brugse raadkamer, die besliste om zijn aanhouding te verlengen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER