Foto: Extrema Outdoor

Drugsdealer uit Sint-Niklaas gevat op festival Extrema Outdoor: "Ook drugs gevonden in zijn auto en zijn woning"

Tijdens het driedaagse festival Extrema Outdoor in Houthalen-Helchteren is een man van 35 uit Sint-Niklaas gevat met een heleboel drugs op zak. In totaal werden er op het festival bijna 200 festivalgangers betrapt met drugs.

De festivalganger uit Sint-Niklaas trok de aandacht van de politie omdat hij zich verdacht gedroeg aan de ingang van het terrein. Hij werd gefouilleerd, en agenten vonden twee potjes met een witte substantie, naast 30 xtc-pillen, een hoeveelheid MDMA en meer dan 400 euro cash.

Toen de politie ook zijn auto onderzocht, vond ze daar een derde potje met dezelfde witte substantie, een zakje ketamine en een zakje met 14 xtc-pillen. Ze verwittigden de lokale politie van Sint-Niklaas, die een huiszoeking deed in de woning van de man. Daar werden nog eens 350 xtc-pillen gevonden. Het onderzoek is nu in handen van het parket.

In totaal zijn op Extrema Outdour in Houthalen-Helchteren net geen 200 festivalgangers betrapt op het bezit van drugs. Dat is goed voor bijna 42.000 euro aan boetes.

In totaal kwamen per dag 28.000 bezoekers naar het driedaags festival.

Meest gelezen