Elon Musk drijft de spot met zijn rivalen.
Volledig scherm
Elon Musk drijft de spot met zijn rivalen. © X

Groet de opperpinguïn: Elon Musk drijft spot met rivalen na grote panne

De storing bij Facebook en Instagram is na anderhalf uur opgelost. Gebruikers hebben weer toegang tot de apps, bevestigde Meta-woordvoerder Andy Stone. Een “technisch probleem” lag aan de oorzaak. Elon Musk, de grote baas van X, maakte handig gebruik van de panne om de spot te drijven met zijn rivalen.

  1. Ambtenaren maken zich zorgen om verdachte deal van 3 miljoen euro die Van Quickenborne tekende: “Ik lees dingen die mij omverblazen”
    PREMIUM
    Reconstructie
    123

    Ambtenaren maken zich zorgen om verdachte deal van 3 miljoen euro die Van Quickenbor­ne tekende: “Ik lees dingen die mij omverbla­zen”

    In het onderzoek naar vermeend gesjoemel onder ex-minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) springt één dossier in het oog. Het gaat om een contract van 3 miljoen euro dat op een vreemde manier afgesloten werd en waarvan het eindproduct straks mogelijk in de vuilbak belandt. “Wij stellen ons daar vragen bij”, schreven bezorgde ambtenaren in een interne nota. Volgens het kabinet is er niks aan de hand en was men hooguit slordig. HLN kon alle documenten inkijken en reconstrueert de bizarre deal, getekend door Van Quickenborne en nu voorwerp van een gerechtelijk onderzoek. “We hebben een probleem.”
  2. “Ik bood hem een slaapplaats aan, hij verkrachtte me op kot”: studente Lisa (23) getuigt
    PREMIUM

    “Ik bood hem een slaap­plaats aan, hij verkracht­te me op kot”: studente Lisa (23) getuigt

    Hun band was vriendschappelijk en hij had een slaapplaats nodig. En dus bood de Nederlandse Lisa* haar buurman A.K. (33) een slaapplek in de zetel aan. Maar diezelfde nacht zou ze gewelddadig verkracht zijn door de man die, zo blijkt intussen, ook niet aan zijn proefstuk toe was. Vandaag doet ze haar verhaal bij HLN, maandag wil ze in de rechtbank horen wat hij te zeggen heeft. “Hij beet mijn lippen kapot, tot hij bloed proefde.”
    Brugge