Begin vorig jaar werden aan eindhalte Fortveld nog nieuwe Stadslijner -tramsvoorgesteld door De Lijn, minister Lydia Peters (Open Vld) en burgemeester Leen Wouters (N-VA).© RR

De Lijn vernieuwt tramsporen aan Fortveld vanaf 29 april: maand lang hinder voor tram- en buslijnen

Wijnegem -

Vanaf 29 april tot en met 24 mei vinden er vernieuwingswerken plaats aan de tramsporen en wissels bij Wijnegem Fortveld.

Deze werken zullen tijdelijke hinder veroorzaken voor verschillende tram- en buslijnen in de omgeving. Het uitvoeren van deze noodzakelijke werken zal impact hebben op het tram- en busaanbod. De werken worden in verschillende fases uitgevoerd. De fase met de grootste impact voor de reizigers is gepland van 8 tot 13 mei, de periode van het weekend rond Hemelvaart.

Om het tramaanbod comfortabel, veilig en performant te kunnen uitvoeren, moet de infrastructuur betrouwbaar zijn. Daarvoor is er regelmatig onderhoud en vernieuwing nodig. Werken aan de traminfrastructuur zijn dus noodzakelijk en garanderen een betrouwbare tramexploitatie.

Tramlijnen 5 (P+R Linkeroever - Wijnegem) en 10 (P+R Schoonselhof - Wijnegem) worden onderbroken van 8 tot 13 mei.

Deze buslijnen rijden in omleiding van 29 april tot 24 mei:140 Hoboken Polderstad – UZA – Mortsel – Wijnegem, 410 Antwerpen – Wijnegem – Malle – Beerse – Turnhout en 780 Wijnegem – Schoten – Brasschaat – Kapellen - Hoevenen

Van 6 tot en met 8 mei vinden voorbereidende werken plaats op het plein, voet- en fietspad. Als gevolg daarvan zullen tramlijnen 5 en 10 maar rijden tot de tijdelijke eindhalte Wijnegem Schijnbeemden. Bij vertrek rijden de trams door de werfzone en stoppen enkel aan de halte Wijnegem Fortveld richting Deurne op de Turnhoutsebaan.

Er blijft doorlopend wisselende hinder aan zowel tram- als buslijnen tot 24 mei

(jaa)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners