Het Steen.© Jeroen Broeckx

Exclusieve rondleidingen en poppentheater Nello & Patrasche: Het Steen stelt lente- en zomeraanbod voor

Antwerpen -

Om Antwerpenaren en toeristen extra te soigneren, heeft de stad Antwerpen heel wat activiteiten op til staan in Het Steen. Dit weekend wordt het nieuwe lente- en zomeraanbod gelanceerd, met onder andere een exclusieve rondleiding in de kamers, kelders en zolders van Het Steen.

Gratis enkele Antwerpse streekproducten proeven? Een tentoonstelling meepikken over de diamantsector? Of wat dacht je van poppentheater over het bekende volksverhaal Nello & Patrasche? Het is een greep uit het nieuwe lente- en zomeraanbod. Ook fotograaf Philippe Verhoeven, die eerder al zijn werk tentoonstelde aan de roltrappen van de Sint-Annatunnel, wordt uitgenodigd om er zijn eigen Antwerps fotoproject te realiseren.

En wie een blik achter de schermen wil, kan aansluiten op één van de rondleidingen, waarbij een gids je meeneemt naar de kamers, kelders en zolders van Het Steen. De rondleiding brengt je langs een wirwar van smalle trappen en geheime torenkamers, elk met een eigen verhaal. De gids neemt mensen mee in de woelige en soms ijzingwekkende geschiedenis van Het Steen, waar scherprechters vermeende heksen ondervraagden en veroordeelden hun laatste gebed opzegden.

Het volledige aanbod van activiteiten is te vinden op de website van Visit Antwerpen.  (jas)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners