Foto: SStajic

Mistige start van verlengd hemelvaartweekend, komende dagen zon en 20 graden (en meer)

Het verlengde hemelvaartweekend start nog mistig, maar niet getreurd: de komende dagen krijgen we steeds meer de zon te zien. In het weekend halen we volgens het KMI temperaturen die vlotjes de 20 graden halen. Goed nieuws dus voor wie dan een communie-, lente- of trouwfeest gepland heeft.

Vandaag is het op veel plaatsen nog grijs met lage wolken en mist. Maar dit trekt geleidelijk op, waarna het overal wisselend bewolkt wordt. In de loop van de namiddag wordt het vrij zonnig vanaf de kust. De maxima liggen rond 15 of 16 graden aan zee en in de Hoge Venen, en tussen 17 en 19 graden in de andere streken.

Vanavond en vannacht is het licht bewolkt tot helder. Hier en daar kan wat nevel of een mistbank ontstaan. De minima liggen tussen 6 en 9 graden.

Morgen wordt het rustig en zacht met een soms gesluierde zon. Later komen er stapelwolken. De maxima liggen tussen 17 of 18 graden aan zee en in de hoge Ardennen en 20 of 21 graden in de meeste andere streken.

Zaterdag wordt het zonnig met een meestal matige oostenwind. In de loop van de dag kunnen enkele stapelwolken ontstaan. De maxima liggen tussen 20 en 23 graden.

Ook zondag wordt een mooie, zonnige en vrij warme dag. Op het einde van de dag komen in Frankrijk onweders tot ontwikkeling, die tot in de buurt van onze grens kunnen naderen. De maxima liggen tussen 21 en 25 graden.

En daarna?

Maandag neemt de bewolking toe en vanaf Frankrijk trekt een buienzone, soms met onweer, over ons land. De maxima liggen tussen 18 en 22 graden.

Dinsdag is het wisselvallig met kans op enkele buien. De maxima liggen tussen 14 en 18 graden bij een meestal matige zuidenwind.

Woensdag is het wisselend bewolkt met nog steeds kans op enkele lokale buien. De maxima schommelen rond 16 graden in het centrum van het land.

Bekijk hier het meest recente weerbericht (8 mei 2024, 20u)

Videospeler inladen...

Meest gelezen