Vijf spelers van Bayern München onzeker voor heenwedstrijd van halve finale Champions League tegen Real Madrid

© EPA-EFE

Bayern München-coach Thomas Tuchel is niet zorgenvrij voor de heenwedstrijd in de halve finales van de Champions League, dinsdag in de Allianz Arena tegen Real Madrid. Verdedigers Matthijs de Ligt en Dayot Upamecano, middenvelders Jamal Musiala en Konrad Laimer en aanvaller Leroy Sané kampen met kwaaltjes. Het is onzeker of ze dinsdag kunnen aantreden.

Valerie Van Avermaet
Bron: BELGA

“De blessures van Laimer, De Ligt en Upamecano worden nog geëvalueerd. Konrad wil deze namiddag meetrainen. We wachten af”, zei coach Thomas Tuchel maandag op zijn persconferentie. “In het geval van Jamal en Leroy moeten we opletten. Ze krijgen nog verzorging. We zullen morgen enkele last minute beslissingen moeten nemen.”

De pers mocht de training maandag een kwartiertje volgen en zag Sané, Musiala, Laimer en Upamecano op het trainingsveld verschijnen. De Ligt bleef uiteindelijk binnen. De Nederlander blesseerde zich zaterdag in de 2-1-competitiezege tegen Eintracht Frankfurt aan de knie. Hij strompelde na de match door de mixed zone. De Ligt vormde de voorbije weken het centrale duo achterin met de Engelsman Eric Dier. Upamecano miste het duel tegen Frankfurt door een enkelprobleem.

Voorin sukkelt Sané al sinds eind maart met pubalgie. Hij speelde niet mee in de laatste vier competitieduels, maar deed wel twee keer mee in de kwartfinales van de Champions League tegen Arsenal. Musiala miste door een peesblessure de laatste twee wedstrijden van Bayern in de Bundesliga. Laimer werd tegen Frankfurt zaterdag gewisseld met een verzwikte enkel.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen