© rr, BFM

Celstraf en levenslang rijverbod voor vijftiger die tegen veel te hoge snelheid man doodreed

De politierechtbank in Turnhout heeft Marc C. uit Mol tot drie jaar cel en een rijverbod van minstens vijf jaar veroordeeld voor een dodelijk verkeersongeval in Geel in november 2015. De vijftiger moet ook een boete van 12.000 euro betalen.

IMA/Belga

De vijftiger kroop op 18 november 20015, ondanks een rijverbod dat tegen hem liep, achter het stuur van zijn Audi S3. Hij reed tegen 200 km per uur en stak ook langs rechts voorbij toen hij op de Westelijke Ring in Geel op de auto van een zestiger uit Westerlo inreed. Het slachtoffer, een 62-jarige man uit Tongerlo, overleed ter plaatse.

© BFM

De bestuurder die het ongeval veroorzaakte legde een positieve speekseltest af. Hij was onder invloed van medicatie om een eerdere drugsverslaving onder controle te houden.

Al twintigste veroordeling

Marc C. werd eerder al negentien keer veroordeeld door de politierechtbank. Bij deze twintigste veroordeling is de maat vol voor de rechtbank.

De rechter legt hem naast het rijverbod van vijf jaar ook een levenslang rijverbod op. Dat levenslange rijverbod kan alleen ongedaan worden gemaakt als hij kan aantonen dat hij niet meer afhankelijk is van medicatie. Van de drie jaar celstraf is één jaar effectief.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER