© 112MeldingenLimburg

Inbrekers plakken stickers met vreemde namen op geforceerde deur

Inbrekers hebben er een wel heel vreemde werkwijze op na gehouden in Beverst (Bilzen). Vrijdag probeerden ze binnen te dringen in een woonblok op het Sint-Gertrudisplein. Toen ze de deur niet open kregen, plakten ze er naamstickers op. “We zagen meteen de stickertjes hangen toen we vrijdagavond laat thuiskwamen. Ze waren dwars over de deuropening geplakt en er stonden voor ons onbekende namen op. Ook op enkele verkeersborden vlak bij zagen we dezelfde klevers”, zegt bewoonster Sandra. Ook de politie staat voor een raadsel.

Johnny GEURTS

Een vreemde poging tot inbraak, dat is het minste wat je kan zeggen. “We zijn vrijdagavond laat thuisgekomen en toen merkten we meteen de naamstickertjes op die dwars over onze deuropening waren geplakt. Onze hond, een Amerikaanse bulldog, was bovendien heel zenuwachtig en onrustig. We hebben de politie gebeld”, vertelt de 24-jarige bewoonster Sandra.

Ook de politie tast in het duister over de bedoeling van de naamstickers. “We merkten dat de dieven blijkbaar de deur hebben willen forceren, die braaksporen zijn duidelijk te zien. Binnen zijn ze niet geraakt. Wellicht dat onze hond ze heeft afgeschrikt”, zegt Sandra.

Ook op verkeersborden

Ook buiten op straat waren er stickertjes geplakt. “Die zagen we daags nadien hangen, vlak bij onze woonblok op de paaltjes van enkele verkeersborden.”

In de buurt denkt men dat het gaat om dieven die aanwijzingen achterlaten voor collega’s. “Misschien is het een waarschuwing om hier niet toe te slaan? Als het meerdere dievenbendes zijn, kunnen ze wellicht zo hun kompanen verwittigen”, zucht een bezorgde buurtbewoner.

Ook de betekenis van de namen op de stickers is vooralsnog nog een raadsel. “Ik ken die namen niet. De politie heeft alles genoteerd en zal de nodige onderzoeken uitvoeren”, aldus de bewoonster van het pand.