© Jeroen Hanselaer

Den Doedelzak gaat weer open ... als clubcafé met Dimitri Vegas

In het pand van het vroegere studentencafé Den Doedelzak in de Sudermanstraat in Antwerpen opent binnenkort Kokomo City. Tijdens de week blijft het een studentencafé, in het weekend krijgt de kroeg een specifieke invulling als club voor 20-plussers.

ANDREAS ROTTY

“Het huurcontract is getekend en we hebben de sleutels al”, laat initiatiefnemer Perry van de Mosselaar (30) weten. “We bekijken nu hoe het zit met de vergunningen, welke aanpassingen nodig zijn en dan beginnen we de inrichting uit te tekenen. Daarna starten de verbouwingen. Eind januari hopen we open te gaan. Als dat niet lukt, zal het voor februari zijn.”

Van de Mosselaar is al uitbater van strandclub Kokomo Beach op het Caraïbische eiland Curaçao. Perry bouwde sindsdien met zijn broer Bart van de Mosselaar en hun kameraden Gregg Jorissen en Nick Jorissen (eveneens broers) Kokomo City in Hoogstraten uit, waar het viertal zijn roots heeft. Nick Jorissen is ook betrokken bij de organisatie van danstempel Highstreet. “We willen zien of ons concept aanslaat in een grootstad als Antwerpen, daarna openen we misschien nog meer filialen”, klinkt het.

Op het pand van Den Doedelzak zal dus binnenkort dezelfde naam prijken als het filiaal in Hoogstraten: Kokomo City. En er zullen ook heupen heen en weer schudden. “We denken dat Antwerpen dansbars mist”, gaat van de Mosselaar verder. “Dus zal Kokomo ­City Antwerpen in het weekend open zijn als caféclub. Er zal dan een leeftijdsgrens van 20+ gelden, want we mikken op een specifiek doelpubliek.”

Doorheen de week geldt de leeftijds­limiet niet. “Dan zijn we open als studentenkroeg.” Zal er terug plaats zijn voor geïnteresseerde studentenclubs? “Ja, normaal wel. We bekijken nog wie we juist zullen aantrekken.”

Volgens de huidige plannen zal de inrichting van Den Doedelzak over een andere boeg gegooid worden. “We voeren het thema van après-ski in, maar dan het hele jaar door. Met shotjes, bijvoorbeeld. In de winter zullen we de kroeg aankleden met ski’s en snowboards, in de zomer vervangen we dat door bijvoorbeeld surfboards.”

Dimitri Vegas

U zult er ook een BV met internationale faam kunnen spotten. “Dimitri Vegas is een goede vriend van mij”, zegt van de Mosselaar. “Hij zal af en toe een pintje komen drinken wanneer hij in België is en zo helpen met de promotie. Je kan het vergelijken met wat andere BV’s in discotheek The Villa doen.” Daarmee is niet gezegd dat hij voor de muziek zal zorgen. “In eerste instantie komt hij gewoon langs. Maar stel dat hij zin heeft, mag hij uiteraard achter de draaitafels kruipen.”

Er is al een installatie voorzien. “De resident-dj’s van Highstreet en Kokomo City Hoogstraten zullen ook in Antwerpen komen spelen”, legt Nick Jorissen (27) uit. “We spelen in op Dutch Urban hiphop – we merken dat Ronnie Flex of Lil Kleine bijvoorbeeld heel goed aanslaan – en house. Daar komen dames op af, en dan volgen de mannen. Er zal ook eens een thema-avond met foute schlager- of après-skimuziek zijn. De bedoeling is dat mensen niet stil kunnen blijven zitten.”