Een beeld van de eerste editie van de seniorenbeurs vorig jaar.© rr

Kontich zet tweede editie van seniorenbeurs op

Kontich -

Senioren kunnen op vrijdag 3 en zaterdag 4 mei in Kontich kennismaken met het zorg- en vrijetijdsaanbod in de gemeente. Het lokaal bestuur organiseert in zaal het Halfdiep een tweede editie van de seniorenbeurs.

“Zowel op het vlak van ontspanning als zorg valt er heel wat de ontdekken”, zegt schepen van Senioren Luc Abrams (Open VLD). “Je komt onder andere meer te weten over het Kontichse cultuuraanbod, de verschillende seniorenverenigingen en de mogelijkheden tot vrijwilligerswerk. Je kan scooters en rollators testen, wijn proeven van de wijngilde en smullen van ons streekproduct, het Kontichs kontje.”

“Daarnaast kan je ook een gratis hoortest doen en leer je hoe het zorgloket juist werkt. Heb je een vraag over je tablet of smartphone? Neem deze dan mee, want je kan ook vragen stellen aan de Digihelpers”, somt de schepen op.

Net zoals vorig jaar vinden er ook lezingen plaats. Op vrijdag 3 mei geeft Lies Van Assche een lezing over partnerrelatie, intimiteit en seksualiteit in de tweede levenshelft. Op zaterdag 4 beantwoordt Dirk Scheers, vrederechter voor Kanton Kontich, alle vragen over zorgvolmacht. Voor de lezingen moet je je wel vooraf inschrijven.

De seniorenbeurs is gratis toegankelijk tussen 13 en 17 uur.

(bar)

www.uitinkontich.be/seniorenbeurs

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners