Actiecamera's kunnen tegen een stootje, een spatje en zelfs een duik.
Volledig scherm
PREMIUM
Actiecamera's kunnen tegen een stootje, een spatje en zelfs een duik. © rv

GETEST: deze elektronische speeltjes kunnen tegen een spatje

Bij de meeste zomervakanties is er veel water in de buurt. En dat gaat niet altijd even goed samen met de broze elektronica in de technologie die u op zak hebt. Maar er bestaan middelen om ze te beschermen tegen een plotse onderdompeling in het zwembad of de zee, en er zijn er al veel op de markt die zélf waterbestendig zijn.

  1. PREMIUM

    Overval­lers overgieten man met zuur en benzine

    In het Antwerpse Pulderbos (Zandhoven) zijn twee gewonden gevallen bij een home invasion. Drie gemaskerde mannen stormden zondagnacht de woning binnen en bedreigden de bewoner en een vriend. De bewoner werd ook overgoten met zuur en benzine. Na de marteling van anderhalf uur sloegen de daders op de vlucht zonder buit. "Ze kwamen met drie vanuit de velden", getuigt het slachtoffer aan ATV. "Ik kreeg meteen een honkbalknuppel in mijn gezicht en mijn kameraad werd tegen de grond gelegd en geslagen. Ze bonden onze handen vast met spanriemen en bedreigden ons met een pistool tegen het hoofd. Ze zochten geld. Ze dreigden er zelfs mee om onze vingers af te knippen." Het onderzoek is in handen van de gerechtelijke federale politie. Er kon nog niemand gearresteerd worden. (BSB)
  2. Regenachtig
    PREMIUM

    Regenach­tig

    Vandaag is het overal betrokken met geen of amper opklaringen. Bovendien valt er bij momenten wat lichte regen, afgewisseld met lange droge momenten. Pas op het einde van de namiddag wordt het volledig droog vanuit het westen. Het is koel voor de tijd van het jaar bij maxima rond 18 graden. De wind waait matig uit het westen. Vanavond wordt het overal droog en tijdelijk komen er enkele opklaringen opzetten. Later wordt het echter opnieuw grijs, en af en toe valt er een drupje motregen indien de bewolking dik genoeg wordt. De temperaturen dalen tot minimaal 12 graden en de west-noordwestenwind zwakt gevoelig af.