Schepen Lili Stevens en bibliothecaris Sandra Maes.© rr

Bibliotheek Duffel start met ruilkast en plantenbibliotheek

Duffel -

Voortaan kan je in de bibliotheek van Duffel niet alleen terecht om boeken te lenen, maar ook om plantenstekjes te ruilen en gebruikte spullen een tweede leven te geven.

Plantenliefhebbers kunnen hun overschot aan stekjes van kamerplanten in de bibliotheek inwisselen voor stekjes die anderen er hebben achtergelaten. “Zo kunnen mensen met groene vingers niet alleen nieuwe plantensoorten ontdekken, maar ook hun huis opfleuren met een variatie aan groen.”

“Wij als bibliotheekteam houden van kamerplanten. Daarom dat we deze interesse willen delen met anderen die ook graag de natuur in huis hebben. In de leeszaal staat een rijk vol groen te wachten dus iedereen is welkom om stekjes te komen inruilen”, vertelt bibliothecaris Sandra Maes.

Ontmoetingscentrum

De bibliotheek start ook met een ruilkast. Mensen die nog spullen hebben die niet meer gebruikt worden maar wel nog goed functioneren, mogen ze achterlaten in de ruilkast aan de ingang van de bib. “Iedereen die iets uit de ruilkast kan gebruiken, mag dat uiteraard meenemen. Speelgoed, keukengerei, decoratie zijn voorbeelden van spullen die je zeker in de ruilkast mag achterlaten.”

“De bibliotheek is naast de plaats voor het uitlenen van boeken ook een bruisend ontmoetingscentrum in onze gemeente. Met het deel- en ruilinitiatief willen we bijdragen tot duurzaamheid, een groener Duffel en verbinding tussen onze inwoners”, legt schepen van Bibliotheek Lili Stevens uit. (hb)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners