Seppe Rotty beseft dat het geen sinecure wordt om de Leuvense muur te slopen.© Bart Vandenbroucke

VOLLEYBAL LOTTO VOLLEY LEAGUE - CHAMPION PLAY-OFF: HAASRODE LEUVEN - KNACK ROESELARE

Seppe Rotty met Knack Roeselare klaar voor laatste fase van play-offs: “Pole position niet meer uit handen geven”

Roeselare -

Met de 3-0-zege tegen Aalst zette Roeselare vorige zondag een belangrijke stap richting titelfinale. Knack kwam ook opnieuw alleen aan de leiding omdat grootste concurrent Maaseik een punt moest prijsgeven in Borgworm. Vrijdagavond volgt de trip naar Haasrode Leuven.

Ivan D'Hoop

“Het is uiteraard de bedoeling om onze pole position niet meer uit handen te geven en met het thuisvoordeel het ultieme titelgevecht aan te vatten”, stelt Seppe Rotty vastberaden. “Dat wordt niet eenvoudig, want met nog vier matchen te spelen, vallen er nog twaalf punten te verdienen of te verliezen. We spelen nog thuis tegen Menen en Borgworm, maar moeten ook nog naar Haasrode Leuven en Maaseik.”

Rotty was er zondag tegen Aalst niet bij. “Zaterdagnacht ziek geworden. Overgeven en diarree. Niets ernstig, een ‘plaagske’ zoals dat heet. Ik ben toch maar thuis gebleven en zag op ‘streaming’ hoe mijn maats het na een alweer moeilijke match toch zonder setverlies haalden. Het was een al even belangrijke als bemoedigende overwinning. Dinsdag sloot ik opnieuw aan bij de groep en ik hoop helemaal klaar te zijn voor de laatste fase van de play-offs.”

“We wonnen al alle matchen, maar het zijn wel zware play-offs”

Seppe Rotty

Roeselare won alle zes al gespeelde matchen in de eindronde. “Maar het zijn wel zware play-offs”, vindt Rotty. “De verplaatsing naar Haasrode Leuven wordt alweer een loodzware opdracht. Amper een dikke week geleden leken we tegen de Vlaams-Brabanders op een 0-3-thuisnederlaag af te stevenen. We moesten toen in de derde set drie bezoekende matchballen neutraliseren, om uiteindelijk de match te doen kantelen en met een nipte tiebreakzege toch nog het laken naar ons toe te halen. Haasrode Leuven is, ondanks een achterstand van vijf punten op Maaseik, nog altijd niet uitgeschakeld voor de titelfinale en zal met het mes tussen de tanden aan de opslag komen. We zullen echt top moeten zijn om in de Leuvense Sportoase ongeslagen te blijven.”

Pikant detail: als Haasrode Leuven de titelfinale niet haalt, dan wordt het vrijdagavond de laatste wedstrijd van Hendrik Tuerlinckx als speler tegen zijn ex-club Knack Roeselare. Een serieuze extra motivatie voor de toekomstige trainer-coach van Haasrode Leuven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer