De Middel organiseert nationaal biljartkampioenschap

In Biljartclub De Middel in Wildert vond dit weekend het nationaal kampioenschap biljart 210 punten vrij spel plaats. Een eer die niet iedere club te beurt valt. Winnaar van het toernooi werd Pascal Redant van biljartclub Les Trois Boules uit Erquelinnes.

Margo Tilborghs

“We hebben zaterdag en zondag een nationaal kampioenschap 210 libre in onze club mogen organiseren”, zegt voorzitter Jan Verhulst van biljartclub De Middel. “Dat is de op een na hoogste discipline in België. Een nationale finale wil zeggen dat de kampioenen van de gewesten Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, Namen/Henegouwen, Antwerpen en Brabant en Limburg de finale van dit kampioenschap betwisten. Elke speler moet vijf matchen spelen en dat neemt toch wel twee dagen in beslag. Van onze eigen club waren er twee goede deelnemers, Marc Loos en Johan Cloots, die helaas de gewestelijke finale niet behaalden. Toch mocht onze club de finale organiseren en daar zijn we fier op. Een club moet daarvoor toch wel een goede reputatie hebben. Je moet beschikken over een mooi lokaal en minstens drie biljarttafels hebben. Tien jaar geleden viel deze eer ons nog eens te beurt.”

Biljartclub De Middel in WildertBurgemeester Gaston Van Tichelt had de eer om de diploma’s aan de vijf kandidaten te overhandigen. Hij wenst ook de club proficiat met hun werking en dynamiek. “Het is zeker niet elk jaar dat deze eer ons te beurt valt. Het is goed dat deze sport in Essen zijn werking heeft. Zeker op dit niveau. Op deze manier is deze club ambassadeur voor de biljartsport.

OorkondesWinnaar van dit tornooi werd Pascal Redant van biljartclub Les Trois Boules uit Erquelinnes (Gewest Namen/Henegouwen). Bij de uitreiking van de oorkondes volgde een plechtig moment waarbij het nationaal volkslied van België, de Brabançonne, het clublokaal vulde. Elke deelnemer kreeg een oorkonde. Enkel de winnaar mocht ook nog een geldprijs en een speldje in ontvangst nemen dat hij voortaan bij elke wedstrijd mag dragen.Tweede werd Chris Debusscher (Union Royale Saint Michel), gevolgd door Jean Himpe op de derde plaats (Kon. B.C. De Gilde Hoger Op), een vierde plaats voor Ludo Thuys (B.C. Ten Hout) en vijfde werd Freddy Van Camp (B.C. Op De Meir).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER