© Getty Images

Staat Thibaut Courtois in doel tijdens de Champions League-finale? Beslissing valt “een week voordien”

Real-coach Carlo Ancelotti heeft nog niet beslist welke doelman de Madrileense netten schoon zal moeten schoonhouden tijdens de Champions Leaguefinale tegen Dortmund op 1 juni. Voor het eerst dit seizoen zijn zowel Thibaut Courtois, Andriy Lunin als Kepa Arrizabalaga fit.

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

De 64-jarige Italiaan zal de beslissing te nemen “in de week voor de finale”. Dat zei hij maandag op de persconferentie in aanloop naar de competitiewedstrijd tegen Alavès. “Lunin heeft een fantastisch seizoen gehad en Courtois is, als hij op niveau is, de beste keeper ter wereld. Ook Kepa willen we nog speelminuten geven, al is dat niet makkelijk met nog zo weinig matchen”, aldus Ancelotti.

Real is al zeker van de Spaanse landstitel, maar moet voor de Champions Leaguefinale nog drie wedstrijden afwerken in La Liga. Dinsdag komt Alavès naar Bernabeu, zondag trekt de Koninklijke naar Villarreal en op de slotspeeldag krijgt het Real Betis op bezoek.

© REUTERS

Tijdens de lange afwezigheid van Courtois nam Lunin de honneurs waar onder de lat bij de Madrilenen. Ook in de halve finales van het Kampioenenbal tegen Bayern kreeg de Oekraïner de voorkeur op onze landgenoot, die wel weer op de bank zat. 

Courtois liep op 19 maart een scheur op in de interne meniscus van de rechterknie. Hij trainde nog maar net opnieuw mee nadat hij in augustus vorig jaar gescheurde kruisbanden in zijn knie had opgelopen. Op 4 mei maakte de Belgische doelman zijn rentree in de thuiswedstrijd tegen Cadiz (3-0 winst). Afgelopen zaterdag stond hij ook onder de lat tegen Granada (0-4 winst).

Sloveens scheidsrechterstrio voor finale

De Sloveen Slavko Vincic is de scheidsrechter van de finale van de Champions League, tussen Borussia Dortmund en Real Madrid op zaterdag 1 juni in Londen. Zijn twee assistenten, Tomaz Klancnik en Andraz Kovacic, komen eveneens uit Slovenië. Dat heeft de Europese voetbalbond UEFA maandag bekendgemaakt.

De 44-jarige Sloveen Vincic was in 2021 de scheidsrechter voor de finale van de Europa League in Sevilla, tussen Eintracht Frankfurt en Rangers. Hij floot dit seizoen zeven wedstrijden van het kampioenenbal, waaronder de tweede wedstrijd van de kwartfinale tussen Borussia Dortmund en Atlético Madrid.

© AP

De 40-jarige Rebecca Welch uit Engeland moet de Champions League-finale bij de vrouwen in goede banen leiden. Die wordt op zaterdag 25 mei in Bilbao gespeeld en gaat tussen FC Barcelona en Olympique Lyon.

De 39-jarige Roemeen Istvan Kovacs fluit op woensdag 22 mei in Dublin de eindstrijd van de Europa League, tussen Atalanta en Bayer Leverkusen. De 44-jarige Portugees Artur Soares Dias is op 29 mei in Athene dan weer de referee in de finale van de Conference League tussen Olympiakos en Fiorentina.

Istvan Kovacs, Artur Soares Dias en Slavko Vincic zijn ook geselecteerd als scheidsrechters voor het EK voetbal in Duitsland.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer