Inflatie

Inflatie stabiliseert in maart op 3,18 procent

© anp

De inflatie is in België nagenoeg stabiel gebleven en bedraagt 3,18 procent. Dat blijkt uit cijfers van de federale dienst Economie.

De inflatie bedroeg in maart 3,18 procent. In februari was dat 3,2 procent, en in januari 1,75 procent. De inflatie voor voeding daalde in maart voor de twaalfde maand op rij. Voeding is nu 3,21 procent duurder dan een jaar geleden. 

In vergelijking met maart vorig jaar werden onder meer verse zeevruchten en olijfolie fors duurder, respectievelijk met meer dan 44 en meer dan 31 procent.

Werden goedkoper in vergelijking met maart vorig jaar: onder meer elektriciteit (14,9 procent), thee (13,4 procent) en melk (volle melk meer dan 12 procent, magere en halfvolle bijna 10 procent).

Opvallend: ook cacao en chocolade in poedervorm werd in maart goedkoper in vergelijking met een jaar eerder, meer dan 8 procent. Nochtans is cacao in maart naar een recordkoers gestegen op de internationale markten. Wellicht zal dat pas later voor de consumenten te merken zijn in de winkel.

(blg)