© Robin Fasseur

Voetbal Interprovinciale eindronde Antonia - Rumbeke: 0-3

Geen interprovinciale eindronde meer voor Jannick Van Sanden en gehavend Antonia: “Op volle sterkte hadden we niet moeten onderdoen”

Zoersel -

Het seizoen zit erop voor Antonia. Aanvoerder Jannick Van Sanden en co. leden in hun tweede match van de interprovinciale eindronde een zware 0-3-thuisnederlaag tegen het West-Vlaamse Rumbeke.

Kristof Gabriels

De eerste kans van de middag was nochtans voor Antonia, maar Paul Van Kemseke vond oog in oog met de bezoekende goalie de weg naar doel niet. “We hebben nadien nog verschillende kansen gehad, want de beste mogelijkheden in de eerste helft waren voor ons” , vertelt centrale verdediger Van Sanden na afloop. “Zo vond ik ons voor de pauze prima spelen, maar door een foutje achterin gingen we met een onverdiende achterstand rusten.”

Na de rust was Antonia nauwelijks nog gevaarlijk. “Toen de 0-2 viel, gingen de kopjes niet alleen naar beneden. Op dat moment zag je ook gewoon dat het vat af was. We misten teveel jongens om die scheve situatie nog recht te zetten. De vervangers hebben het nochtans prima gedaan, maar als je bijna een halve basisploeg moet missen, scheelt dat natuurlijk een stuk in kwaliteit. Op volle sterkte ben ik er nochtans van overtuigd dat we niet hadden moeten onderdoen voor dit Rumbeke. Dat maakt het toch wel wat jammer. Zeker omdat ook de verdiende eerredder uitbleef.”

Coach Yves Van Heurck toonde zich groot in de nederlaag. “De cijfers zijn misschien een tikkeltje overdreven, maar de beste ploeg heeft wel gewonnen”, aldus de T1 van Antonia. “De bezoekers waren gewoon sterker en fitter. Ze hebben ons in de tweede helft overpowered. Bovendien hebben ze onze foutjes genadeloos afgestraft en dan wordt het bijzonder moeilijk met zoveel afwezigen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen