Trieste taferelen in Madrid: vandalen bekladden muurschildering van Rafael Nadal en Carlos Alcaraz slechts twee dagen na onthulling

© rr.

Onbekende vandalen hebben een kersverse muurschildering van Rafael Nadal en Carloz Alcaraz in Madrid beklad. Amper twee dagen na de onthulling circuleren foto’s waarop te zien is hoe het kunstwerk ernstig werd beschadigd met zwarte verf.

sfk

Op de muurschildering is te zien hoe tennislegende Rafael Nadal (38), die later dit jaar afscheid neemt, de kroon doorgeeft aan Carlos Alcaraz (20), de nieuwe Spaanse superster van het tennis. Symbolischer kan het kunstwerk momenteel niet zijn: terwijl Alcaraz de top van de tenniswereld bestormt, staat de door blessures geteisterde Nadal meer dan 500 plaatsen lager op de ATP-wereldranglijst.

Maar amper twee dagen na de onthulling is de muurschildering al zwaar aangetast. Delen werden weggeveegd of beklad met zwarte verf. Wie hiervoor verantwoordelijk is, is voorlopig nog onbekend.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Beide heren werden al vroeg uitgeschakeld op het ATP-toernooi in Madrid. Titelverdediger Alcaraz moest tijdens de kwartfinale zijn meerdere erkennen in Andrey Rublev (4-6, 6-3 en 6-2). Ook Nadal ging eerder al kopje-onder tegen de Tsjech Jiri Lehecka (7-5, 6-4). De vijfvoudige winnaar van het toernooi kreeg na afloop een staande ovatie voor zijn ‘last dance’.

© EPA-EFE

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen