BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Het minste wat je kan zeggen: Filip zit niet stil. Vijf jaar koningschap in cijfers

RoyaltyVandaag zit koning Filip precies vijf jaar op de troon. Alle waarnemers zijn het erover eens: de 58-jarige vorst is een bezig baasje dat van een goedgevulde agenda houdt. De voorbije vijf jaar liet hij 1.204 officiële activiteiten optekenen. De helft daarvan waren audiënties, de rest werkvergaderingen, ontvangsten en bezoeken. Medewerkers omschrijven hem als een echte workaholic. Dagboek van een razende koning.

72 reacties

  • imke de meester

    6 jaar geleden
    ik weet niet hoe hard of hoe weinig de koning / NVA werkt, en ik denk dat niemand dat weet. Beiden doen ze hun best maar elk op hun manier.
  • Pol Anseeuw

    6 jaar geleden
    Ik ben trots op onze koning !
  • Steven Chavatte

    6 jaar geleden
    Een elitair Francophone gedoe waarbij je de indrukt krijgt als ze dan toch voor het Vlaams gepeupel in een soort Nederlands hun mond opendoen dat dit heel veel pijn moet doen. Afschaffen die hele zwik.
  • Bea Van Goethem

    6 jaar geleden
    Ik ben het volledig eens met Jurgen Van De Velde. Filip en Mathilde doen dat zeker goed. Die stijve hark is niet meer zo stijf als voorheen. De geliefde koning Boudewijn en zijn Fabiola heb ik ook nooit echt spontaan gezien. Ik denk niet dat die mensen opgeleid worden in het spontaan zijn. Dat zie je ook al aan de koningskinderen. Binnenshuis denk ik dat het er zeker anders zal toe gaan.
  • Johan Vancaneghem

    6 jaar geleden
    Mensen verwijzen hier naar 'goede opleiding', 'rijkdom', etc... maar daar is het koningshuis wel 0.0000% verantwoordelijk voor... en zo'n goede opleiding hebben we hier nu ook weer niet, vergelijk dat met het verre oosten, dan zijn wij enorme sukkelaars hoor! Je moet al blind zijn om ons als 'goed opgeleid' te zien... althans, dat vind ik toch. Ik ben dan misschien ook behoorlijk relatief achterlijk in vergelijking met velen hier.
  1. Charlotte Casiraghi van Monaco gaat scheiden én heeft al een andere vlam: “De femme fatale van deze generatie Grimaldi’s”
    PREMIUM
    Royalty

    Charlotte Casiraghi van Monaco gaat scheiden én heeft al een andere vlam: “De femme fatale van deze generatie Grimaldi’s”

    Is Monaco het land van de twijfelachtige koninklijke huwelijken? Na al het drama tussen prins Albert en zijn Charlène, rommelt het nu ook tussen Charlotte Casiraghi (37) - de dochter van prinses Caroline - en haar echtgenoot Dimitri Rassam. Of moeten we zeggen ex-echtgenoot? Want hoewel de geruchtenmolen al langer op volle toeren draait, werd Charlotte nu ook aan de arm van een andere man gespot. Wat is er precies aan de hand?
  2. “Prinses Kate moet onder immense druk hebben gestaan”: kankerdiagnose maakt Brits koningshuis kwetsbaarder dan ooit
    PREMIUM
    Royalty

    “Prinses Kate moet onder immense druk hebben gestaan”: kankerdia­gno­se maakt Brits konings­huis kwetsbaar­der dan ooit

    Als het Britse koningshuis een soapserie zou zijn, heeft prinses Catherine - ook bekend als Kate Middleton - de kijkers het weekend ingestuurd met een vreselijke cliffhanger. Een mokerslag bovenop de recente familieproblemen. Bovenop z’n eigen strijd tegen kanker, heeft koning Charles nog zoveel andere kopzorgen: de moeilijke relatie met prins Harry en Meghan Markle, het misbruikschandaal waar broer Andrew bij is betrokken en nu ook zijn schoondochter die hetzelfde medische lot moet ondergaan. Loopt de koninklijke emmer stilaan over?