© Photo News

Mertens en Napoli maken Italiaanse titelstrijd weer spannend dankzij late goal ex-Genkenaar

Napoli heeft de Italiaanse titelstrijd weer ongemeen spannend gemaakt. De Napolitanen geraakten in een rechtstreekse topper tegen leider Juventus aanvankelijk niet voorbij de Turijnse muur, maar in de laatste minuut scoorde Kalidou Koulibaly, ex-speler van Racing Genk, de winning goal die alles weer mogelijk maakt in Italië. Want Napoli nadert in het klassement nu tot op één punt. Dries Mertens werd na het uur al naar de kant gehaald.

jefi

Napoli stond voor de topper op vier punten van leider Juventus. Met na vandaag nog vier matchen te spelen moesten ze eigenlijk winnen in Turijn om de titelstrijd nog spannend te maken. Dries Mertens en co. begonnen dan ook met de nodige grinta aan de partij. Na achttien minuten legde de Rode Duivel een eerste keer aan en Buffon moest de bal met enige moeite uit zijn doel houden.

Voor de eerste grote kans moesten we wel in de andere zestien zijn, waar een afgeweken vrije trap van Pjanic op de paal belandde. Aan de overkant moest Buffon dan weer een voorzet van onder zijn lat weghalen.

Mertens naar de kant

Na de pauze bleef Napoli hoog druk zetten, maar scoren lukte niet. Na een uur werd een hardwerkende Dries Mertens naar de kant gehaald voor spits Milik. Alles om die goal te scoren. En dat gebeurde ook. In de 89ste minuut kopte ex-speler van Racing Genk Kalidou Koulibaly de verdiende 0-1 tegen de netten.

Door de overwinning nadert Napoli nu tot op slechts één punt van Juventus waardoor de titelstrijd in Italië nog ongemeen spannend belooft te worden. Na het laatste fluitsignaal vierden ze bij Napoli de zege alvast alsof ze de titel hadden gewonnen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal