© Getty Images

Atlético wil doorgaan met Axel Witsel (35): sterke prestaties als verdediger leveren ex-Rode Duivel nieuw contractvoorstel op

Volgens de Madrileense sportkrant Marca wil Atlético Madrid het aflopende contract van de 35-jarige Axel Witsel met een extra jaar verlengen. Als centrale verdediger beleeft Witsel een tweede jeugd onder trainer Diego Simeone.

Michael Van Damme

Axel Witsel is volgens Marca één stap verwijderd van een contractverlenging bij Atlético Madrid. De ex-Rode Duivel kwam in 2022 over van Borussia Dortmund en de verbintenis die hij toen tekende, loopt deze zomer af.

Volgens Marca zou Atlético onze landgenoot een extra jaar langer willen vastleggen. Sinds Simeone Witsel een rij achteruit schoof, is hij een vaste waarde bij Atlético. Met 3.729 speelminuten en 46 wedstrijden op de teller, is hij de veldspeler die het vaakst in actie kwam.

Mocht Witsel zijn contract effectief verlengen, dan kan hij volgend seizoen de kaap van de 100 wedstrijden ronden, wat hem in navolging van Thibaut Courtois een gedenksteen zou opleveren aan het Metropolitano-stadion.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer