Apples nieuwe hardware: de Pro Display XDR met de Pro Stand en de Mac Pro.
Volledig scherm
Apples nieuwe hardware: de Pro Display XDR met de Pro Stand en de Mac Pro. © AFP

Apple vraagt bijna 1.000 dollar voor staander (!) van nieuw scherm

Op ontwikkelaarsconventie WWDC onthulde Apple gisteren een kersverse Mac Pro en een bijpassend scherm: de Pro Display XDR. De gigantische monitor alleen al kost zo’n 6.000 dollar. Maar dat is niet alles. Het scherm komt zonder staander. Die moet je er nog apart bijkopen voor bijna 1.000 dollar extra – ongeveer de prijs van een gloednieuwe iPhone.

14 reacties

  • Thomas Anderson

    5 jaar geleden
    Die standaardversie van de Mac Pro kost 5.999 dollar (5.337 euro) en wordt voorzien van een Intel Xeon-processor, 32 GB aan RAM-geheugen en 256 GB SSD-opslag.Scherm dat is iets anders maar de rest van die troep smijt je toch samen voor een 3500 euro!
  • Hendrik Somers

    5 jaar geleden
    @sandra Peeters: het gaat niet om een huis- en keukentoestel. Dat Apple een bepaalde afzetmarkt viseert, is een logisch gevolg van de evolutie binnen de grafische sector, waar anderen de boot historisch hebben gemist. Snobs ? Neen. Mensen die louter correct kunnen schrijven : ja.
  • Ruddy Maerschalck

    5 jaar geleden
    danny van hooy slaat de spijker op de kop, dit is een professionele monitor met Rec.2020 / P3 specificatie. Hiermee kan je dus kleuren beoordelen voor film en tv, en vergelijkbare modellen van Sony kosten 10 keer duurder. Neemt niet weg dat Apple voor consumenten goederen wel wat duurder is.
  • Glenn van Acker

    5 jaar geleden
    Als het een vesa mount is van 75 of 100 mm, waarom koop je dan niet gewoon een standaard? waarom 1000€ uitgeven als je er al vindt voor 50€ of minder?
  • Louis Bouduin

    5 jaar geleden
    Toch razend knap om mensen het gevoel te kunnen geven "iets" unieks te hebben, zonder dat ze inzien dat iedereen met te veel geld precies hetzelfde bezit. Was dat trouwens niet de droom en filosofie van die geniale man, Steve Jobs? Als geen ander wist hij dat mensen niet bestolen willen worden, maar dat ze het eisen, dat ze er zelfs recht op hebben.