© rr

Acht jaar cel voor spilfiguur in zaak-Sven Pichal: Benoit D. verspreidde beelden van kindermisbruik en verkrachtte twee minderjarigen

Antwerpen -

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Benoit D. veroordeeld tot 8 jaar effectieve gevangenisstraf en vijf jaar ter beschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank. De theatermedewerker, een van de mensen uit het dossier rond Sven Pichal, deelde niet alleen beelden van kindermisbruik, maar verkrachtte zelf ook twee minderjarigen.

vdaa

De rechtbank heeft de theatermaker over de hele lijn schuldig bevonden. Benoit D. had een straf met probatie-uitstel gevraagd, maar volgens de rechtbank is alleen een lange, effectieve gevangenisstraf gepast om Benoit D. te laten beseffen wat hij heeft aangericht. Hij kreeg een jaar meer dan het openbaar ministerie had gevorderd. De rechtbank beval ook zijn onmiddellijke aanhouding gelet op het gevaar voor recidive en onttrekking.

D., die niet alleen werd veroordeeld wegens het delen van kinderpornografische beelden, maar zelf ook twee minderjarigen verkrachtte, vormt volgens de rechtbank een te groot risico voor de samenleving. B.D. moet de twee slachtoffers, die intussen meerderjarig zijn, en Child Focus schadevergoedingen betalen.

De bal was aan het rollen gegaan toen B.D. op 11 augustus 2023 aangifte had gedaan tegen acteur R.D.B., omdat die hem beelden van seksueel kindermisbruik had gestuurd. Een vriend van B.D. had die aangetroffen in de Telegram-app op zijn gsm en had hem aangemaand om aangifte te doen. R.D.B. vertelde de politie later dat hij samen met B.D. naar beelden van seksueel kindermisbruik had gekeken, waarna ook het informaticamateriaal van B.D. werd onderzocht.

In de gsm van de beklaagde werden veertien foto’s en video’s aangetroffen van baby’s en jongens tot twaalf jaar oud die volgens de procureur op extreem gewelddadige manier verkracht werden door volwassen mannen. Maar daar bleef het niet bij. Tijdens het onderzoek kwam aan het licht dat B.D. ook twee minderjarige acteurs seksueel had misbruikt in zijn hoedanigheid als productieassistent bij een theatervoorstelling in Antwerpen. De jongens waren 14 en 16 jaar toen het begon.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer