Wie vandaag gaat dansen, neemt dus maar beter een extra trui en regenjas mee.© Boumediene Belbachir

Ruben Weytjens over zaterdag: “Noodweer in Voeren achter de rug, wellicht buien op Extrema”

Volgens weerman Ruben Weytjens zijn de grillen van het weer vandaag moeilijk te voorspellen. Rond de Plas in Houthalen-Helchteren waar Extrema Outdoor plaatsvindt, kunnen namiddag zware buien vallen. Voor Voerenaren lijkt het ergste noodweer voorbij.

Lien Vande Kerkhof

“Extrema Outdoor-gangers houden het vandaag zeker droog tot 14 uur”, laat onze weerman weten. “De voormiddag is nog even grijs, maar rond het middaguur zou de zon even kunnen doorbreken en wordt het 20 tot 22 graden. Tussen 14 en 18 uur is er echter kans op plaatselijke buien, die hier en daar fel kunnen uitpakken. Vooral ten westen van Limburg kan er tot 50 liter water per vierkante meter vallen. Maar weercomputers kunnen er tot wel 50 kilometer naast zitten, het westen van Limburg blijft dus niet met zekerheid buiten schot. Onder zo’n bui koelt de temperatuur al snel af tot 14 graden. Wie vandaag gaat dansen, neemt dus maar beter een extra trui en regenjas mee. Na 18 uur zou het volgens de huidige weermodellen droog blijven. Het is een moeilijk te voorspellen weekend, dus ook dat kan nog veranderen.”

In Voeren lijkt het grootste noodweer achter de rug. “Voor zover daar nog iets te redden valt, moeten inwoners zich vandaag niet aan gelijkaardig weer als gisteren verwachten. De kans op een zware bui is er klein.”

Dat zondag de beste dag van het festivalweekend zou worden, staat voorlopig op losse schroeven. “In het geval dat we vandaag aan de buien ontsnappen, is de kans groot dat we morgen extra nat zullen worden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer