DIOP heeft vanaf nu een eigen danszaal.© ivan elegeert

DIOP vormt voormalig restaurant om tot dansschool: “Het mooiste geschenk voor onze vijftiende verjaardag”

Lokeren -

Dansschool DIOP neemt maandag een eigen danszaal in gebruik in het voormalige restaurant Tybeert in Daknam. Bjorn De Vilder en Jelke Reynders waren respectievelijk 17 en 18 jaar oud toen ze in 2008 DIOP oprichtten. Op tien jaar tijd groeiden ze van 70 naar 651 leden.

Ivan Elegeert

DIOP staat voor Dance Is Our Passion. En dat mag je bij Björn en Jelke letterlijk nemen. Dag in dag uit zijn ze met de dansschool bezig. “Het is allemaal heel snel gegaan”, blikt Björn terug. “Drie jaar na de oprichting in Gent, kwamen we naar Lokeren. Hier was weinig aanbod, al zeker niet voor de hiphop waarin wij sterk waren. Na vijf jaar hadden we 70 leden, nu zitten we dus aan meer dan 650.”

LEES OOK. Lokerse dansers veroveren Europa: DIOP behaalt 15 keer podiumplaats en 7 gouden medailles

“We hebben veertig docenten die les geven. Het overgrote deel van onze leden danst puur voor de fun maar we hebben ook een groep van een vijftigtal jongens en meisjes die op competitieniveau actief zijn. De voorbije twee jaar behaalden we ze al heel wat titels op Europese en andere kampioenschappen.” (Lees verder onder de foto)

Björn en Jelke (midden achteraan) staan al vijftien jaar aan het roer bij DIOP.© ivan elegeert

“Vaste stek”

DIOP had haar thuishaven de voorbije jaren in heel wat turn- en andere zalen van Lokerse scholen. Tegelijk waren er ook satellietafdelingen in Waasmunster, Moerbeke-Waas, Zele en Lochristi. “We keken al enkele jaren uit naar een eigen vaste stek. In onze zoektocht zijn we op het pand van het voormalige restaurant Tybeert in Daknam gestoten. Een prachtige ruimte, vrijwel instapklaar en perfect gelegen met ruime parking. De aankoopprijs was uiteraard niet min. Maar we zijn gesprongen. We hadden een spaarpotje, kregen een infrastructuursubsidie van de stad, gingen een win-win lening aan bij particulieren en een banklening van de Triodos bank deed de rest.”

De zaal wordt niet enkel als danszaal gebruikt maar is ook te huur voor alle mogelijke evenementen.© ivan elegeert

Tybeert wordt vanaf nu dus de centrale uitvalsbasis. “Maar we blijven in onze buurgemeenten actief zodat ook jongeren uit die gemeenten er kunnen blijven dansen. Voor de gevorderden en uiteraard onze Lokerse dansers zullen alle lessen in Daknam doorgaan. Van maandag tot en met donderdag zal er hier altijd wel beweging zijn.”

LEES OOK. Dansschool breidt verder uit: maand na nieuwe locatie komt er nóg gemeente bij

Zaal en bar te huur

Naast de danszalen heeft het gebouw ook een eigen professionele keuken en een afzonderlijke bar. “Die zal tijdens de lessen geopend zijn zodat ouders hier gezellig kunnen vertoeven. Maar ze kunnen hier ook verder werken, want we voorzien ook een stevig wifinetwerk. In het weekend kan de zaal gehuurd worden voor evenementen: van vergaderingen tot huwelijksfeesten. Op die manier hopen we ook een stuk van onze lening te kunnen afbetalen.”

De nieuwe danszaal gaat op maandag 20 mei officieel open. Je kan er vrij en uit. Er zijn info-standen, er is een pop-up danswinkeltje en tussen 17 en 21 zijn er open danslessen. Ook de rest van de week kan iedereen nog gratis komen kennismaken.

Meer info over de dansschool en de zaalverhuur via www.dansschooldiop.be of dansschooldiop@hotmail.com. Adres: Pontweg 3, 9160 Daknam.
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER