Direct naar artikelinhoud
Lunchbreak

Dit moet u weten voor u gaat eten

Lady Gaga.Beeld AFP

In het nieuws

1. Europees advies boort homeopathie de grond in

Homeopathische middelen moeten voortaan net zo behandeld worden als alle andere geneesmiddelen, en geen voorkeursbehandeling meer krijgen. Dat vraagt de koepel van Europese Wetenschapsacademies EASAC in een advies aan de Europese Commissie.

2. Nederlandse jihadbruid van Antwerpse IS-strijder: "Spijt? Ik heb veel geleerd"

Nu het 'kalifaat' uiteen valt, hopen de ouders van 'IS-kinderen' op een snelle terugkeer naar hun thuisland. Zo ook de 23-jarige zwangere vrouw van een Antwerpse jihadi, die nu samen met haar éénjarige zoontje in een Syrisch vluchtelingenkamp verblijft. Rudi Vranckx sprak met haar.

3. Brusselse politieman lekt info aan terreurverdachten

Een Brusselse politieman zit in de cel omdat hij aan terreurverdachten informatie zou hebben doorgespeeld over een onderzoek tegen hen. Dat deed hij via de berichtendienst WhatsApp.

4. Boze menigte belaagt hulpverleners in Myanmar

Honderden betogers hebben in Myanmar geprobeerd te verhinderen dat hulpgoederen konden worden afgeleverd. De boze boeddhisten dachten volgens de autoriteiten dat de hulp alleen was bedoeld voor Rohingya-moslims.

5. Apple geeft toe dat nieuwe Apple Watch niet doet wat moet

De 4G-versie van de nieuwe Apple Watch zou voortaan niet meer afhankelijk zijn van de tot nu toe verplichte koppeling aan de iPhone om online te kunnen. Maar dat blijkt in de praktijk toch even anders. Cupertino erkent het probleem, belooft ook een oplossing, maar weet niet wanneer. Pijnlijk, een dag voor de start van de verkoop.

Apple-CEO Tim Cook toont de nieuwe Apple Watch Series 3.Beeld AP

Aan de koffieautomaat

1. Deze Netflix-documentaire onthult de echte Lady Gaga: een vrouw met een spierziekte

Vergeet de kinky freakshow van de oude Lady Gaga en maak kennis met de échte Stefani Germanotta. Met de openhartige Netflix-documentaire Gaga: Five Foot Two voltooit de Amerikaanse superster haar (berekende) evolutie richting normaliteit.

2. Wordt het ooit 'marginale' Aalst de nieuwe hipsterstad?

De Aalsterse burgemeester Christoph D'haese (N-VA) komt met een strikt veiligheidsplan. Want veiligheid is nog een heikel punt in een stad die stilaan hip wordt, maar volgens sommigen een 'marginaal' kantje heeft. Hoe gaat het in het Londen aan de Dender?

Jonge Aalstenaars lunchen in de hippe keet Cimorné, die onder meer ook een fietsenmaker en een deco­winkel herbergt.Beeld Wouter Van Vooren

3. Wetenschappers schieten massaal gepeste insectenfan (8) te hulp: "Ik was ooit dat meisje"

De Canadese Sophia Spencer (8) heeft een voorliefde voor insecten. Haar fascinatie voor sprinkhanen is zo groot dat ze haar het hoongelach van haar leeftijdsgenoten opleverde. Maar vandaag staat haar naam onder een paper in het vakblad Annals of the Entomological Society of America.