Drie dagen feesten op Waaifeesten

Amusement, ontspanning en gezelligheid voor jong en oud. Dat waren de ingrediënten voor de drie dagen durende Waaifeesten. Met een quiz op vrijdag, fuiven op zaterdag en ‘waaiproeven’ en karaoke op zondag werd het een schitterende 22ste editie, ook voor de allerkleinsten.

Margo Tilborghs

Mocht u vermoeden dat de Waaifeesten iets te maken zouden hebben met wind, dan heeft u het mis. Waai is immers dialect voor wei. De Waaifeesten zijn dus eigen gewoon De Weidefeesten. Ze zijn ontstaan uit de Dolle Dagen van de Hoek. De organisatie bestond toen uit medewerkers van radio Titanic en café Mathieu Nelen, waar ooit café Hoek City was. Later heeft de KLJ de organisatie overgenomen en de naam verandert naar Waaifeesten. Het concept is al die jaren hetzelfde gebleven alleen de spelen met het zwembad zijn erbij gekomen.

De Waaifeesten gaan traditioneel op vrijdag van start met een gezellige quizavond. Zaterdag stond Partyfriex op het podium, It all started in the Nineties met dj Mitch en dj Jan Deckers. Zondag is het familiedag met de alom gekende waaiproeven voor groot en klein. Tien gelegenheidsteams namen het tegen elkaar op in ludieke volksspelen. Verder moest ook elk team naar eigen keuze een playbacknummer brengen in de feesttent.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER