© RR

Ticket kopiëren volstaat om zwaarbeveiligde match binnen te glippen

Tientallen Nederlandse supporters slaagden er gisteren in om met een vals ticket het zwaar beveiligde Jan Breydelstadion binnen te raken. Ze zouden één ticket met succes meermaals nagemaakt hebben. “Dit wordt onderzocht”, zegt de politie.

Tim LESCRAUWAERT

Het moet zowat de best beveiligde wedstrijd van het jaar zijn geweest, die tussen Club Brugge en Antwerp gistermiddag. Met in totaal 400 agenten zette de politie alles op alles. En toch slaagden tientallen Nederlandse supporters van ADO Den Haag, de Nederlandse zusterclub van Club Brugge, erin om met een vals ticket binnen te geraken. Volgens verschillende bronnen ging het om één en hetzelfde ticket dat een aantal keer werd gekopieerd. “Die mensen zijn inderdaad met een vervalst ticket binnengeraakt”, zegt Dirk Van Nuffel, de korpschef van de Brugse politie. “Frustrerend gezien de grote middelen die werden ingezet. Uiteraard hebben wij aan Club Brugge gevraagd hoe dat is kunnen gebeuren. Of het om een organisatorische fout of om een technische bug ging, zal nog moeten blijken.”

Voor de wedstrijd waren er al geruchten dat ook Nederlandse hooligans zich in met de match Club Brugge-Antwerp zouden komen bemoeien. Maar dat ze op die manier de beveiliging konden omzeilen, doet toch de wenkbrauwen fronsen. Club Brugge had namelijk eerder ook al alle Antwerp-supporters getraceerd die zich lid maakten van een Brugse supportersclub om zo tickets tussen de thuissupporters te kunnen bemachtigen. Die tickets werden allemaal geannuleerd. Het toont aan dat Club Brugge er alles aan wou doen om supporters met verkeerde bedoelingen te weren.

Rellen

Uiteindelijk kwam het tijdens de wedstrijd niet tot ernstige incidenten. Maar enkele uren nadien liep het toch nog fout. Tientallen supporters van ADO Den Haag raakten betrokken bij een incident in een café vlak bij het stadion. Enkele leden van de Brugse harde kern schoten hen – vanuit hun supporterscafé iets verderop – te hulp. Uiteindelijk richtten de meer dan honderd hooligans zich tot de politie. Ze gooiden met verkeersborden en houten balken. Een wagen werd in brand gestoken en de ruiten van andere wagens sneuvelden. De politie zette traangas in en konden hen allemaal samendrijven. “We hebben in totaal 120 mensen gearresteerd”, zegt korpschef Dirk Van Nuffel. “Zij werden allemaal naar het politiekantoor overgebracht.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer