Verschillende gewonden door daad van geweld op een lijnbus in Duitsland

© Photo News

Bij een daad van geweld op een lijnbus zijn vrijdag in de Duitse stad Lübeck verschillende gewonden gevallen. Over de aard van de verwondingen kon de politie in de namiddag nog geen bijzonderheden meedelen. De dader werd gevat. De krant Lübecker Nachrichten maakt op haar website gewag van veertien gewonden, twaalf licht- en twee zwaargewonden. Volgens een politiewoordvoerder zijn er zeker geen doden gevallen. Nadere details werden niet genoemd. De omgeving aan een bushalte in de wijk Kücknitz werd afgesloten.

De krant bericht voorts onder aanhaling van een ooggetuige, dat de bus vol zat en onderweg naar Travemünde was, toen plotseling een passagier een rugzak liet vallen. De man trok een mes en viel andere passagiers aan. De alerte chauffeur stopte de bus onmiddellijk en opende de deuren zodat de passagiers konden vluchten.

Aanvaller is Duitser

De aanvaller is volgens het Openbaar Ministerie een 34-jarige Duitse staatsburger. Dat zei de procureur-generaal van Lübeck, Ulla Hingst. Het is mogelijk dat hij in een ander land is geboren, voegde ze eraan toe. Bij de aanval zijn volgens de minister van Binnenlandse Zaken van de deelstaat Sleeswijk-Holstein, Hans-Joachim Grote (CDU), in totaal negen mensen gewond geraakt. Zes mensen kregen een messteek, drie anderen werden op een andere manier verwond. De buschauffeur had een vuistslag gekregen, zei Grote vrijdagavond.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen