© Isosport

Over de bekerfinale, Club Brugge en… zijn toekomst: Mark van Bommel hield tijdens persconferentie de lippen stijf op elkaar over zijn vertrek

Deurne -

“Dit is een van de leukste persconferenties van de laatste tijd.” Als Mark van Bommel het al zegt, wie zijn wij dan om hem tegen te spreken? Over de bekerfinale, de komst van Club Brugge en de vormdip. Maar ook over zijn toekomst, die niet bij Antwerp ligt. Maar daarover liet hij niet in zijn kaarten kijken.

Hannes Van Gael

First things first. Jelle Bataille was er tegen Union niet bij en zal ook tegen Club Brugge niet in de wedstrijdselectie zitten. “Butez en Corbanie zijn out voor de rest van het seizoen. Bataille speelt niet tegen Club Brugge en is een twijfelgeval voor de bekerfinale (9 mei tegen Union, red.)”, stak Van Bommel van wal.

Niet naar Club gekeken

Club Brugge, de tegenstander van zondag, raasde sinds de aanstelling van Nicky Hayen als een wervelwind door de Champions’ Play-offs en de Conference League, maar dat aura van onoverwinnelijkheid zijn ze sinds donderdagavond kwijt. “Ik heb niet gekeken”, zei Van Bommel verrassend. “Vorig jaar waren de rollen omgekeerd. Dan lukte bij ons alles en bij Club niets. Als ze de bal verkeerd raken, schieten ze hem nog in de kruising”, zei hij met enige zin voor overdrijving.

Of blauw-zwart nu 2-2 had gelijkgespeeld tegen Fiorentina in plaats van met 3-2 had verloren, maakt volgens Van Bommel weinig verschil. “Dat zou betekenen dat elke wedstrijd na een nederlaag moeilijk is. Dat is niet zo. Als je het goed doet in Europa, zoals Club nu, betekent het vaak dat je het in de competitie ook goed doet.”

Zijn toekomst

De toekomst van Van Bommel dan. De Nederlander ligt ook volgend seizoen nog onder contract bij de Great Old. “Wat die geruchten over buitenlandse interesse met me doen? Wat is ervan waar? Ik wil er niet over praten, want ik heb hier nog een jaar contract en we zijn aan het praten of we daarmee doorgaan. Daar is geen evaluatie voor nodig. Hoe kom je erbij? We spelen zondag tegen Club Brugge en als we eerder iets te melden hebben doen we dat wel.” Intussen heeft MvB intern aangegeven dat hij toe is aan een nieuwe uitdaging.

LEES OOK. Mark van Bommel na twee jaar weg bij Antwerp: succescoach vertrekt na dit seizoen

“Wat die geruchten over buitenlandse interesse met me doen? Wat is ervan waar? Ik wil er niet over praten, want ik heb hier nog een jaar contract en we zijn aan het praten of we daarmee doorgaan”

Mark van Bommel

Coach Antwerp

Vertrouwen en de bekerfinale

Er vallen nog twaalf punten te verdienen in de play-offs en de vierde plaats is de hoogst haalbare. Dan moet RAFC nog één en vier punten goedmaken op respectievelijk Cercle Brugge en Genk. “We staan laatste. Natuurlijk kijken we alleen maar naar boven”, trapte hij een open deur in. “Naar beneden kan niet. Het klinkt gek wat ik zeg, maar we zijn nooit totaal weggespeeld. Het óógt alsof het mat, gelaten en ongeïnteresseerd is omdat de tegenstander de fiftyfifty-duels en de tweede ballen vaker wint of omdat het tactisch nét niet lukt zoals we het van tevoren hebben afgesproken. Ik weet dat er geen gelatenheid is, maar die indruk wekken we wel. We zijn ook niet nerveus voor zondag. We spelen thuis en we hebben altijd vertrouwen naar een wedstrijd toe. Er was geen gelatenheid na Union, wel teleurstelling. Zoveel keer na elkaar verliezen, is een nieuw gegeven voor ons.”

“Wat is er vandaag toch allemaal aan de hand met jullie? Dit is een van de leukste persconferenties die ik hier de laatste tijd heb gehad. Een B-elftal? Absoluut niet. Hebben we nog nooit gedaan”

Mark van Bommel

Coach Antwerp

B-elftal?

Vier dagen na de topper tegen Club is er de bekerfinale tegen Union. Van Bommel is niet van plan om zondag een totaal ander elftal in de wei te sturen, zegt hij. “Wat is er vandaag toch allemaal aan de hand met jullie? Dit is een van de leukste persconferenties die ik hier de laatste tijd heb gehad. Een B-elftal? Absoluut niet. Hebben we nog nooit gedaan. Hier heb je een mooi cliché: wij kijken nooit verder dan de volgende wedstrijd.” En die is zondag 5 mei tegen Club Brugge om 13.30 uur op de Bosuil. Tot dan.